Roel Kruip, Hans Pillen, Daniëlle Fox, Hein Nijenhuis, Simone Stoteler, Rik Groothuis.
Roel Kruip, Hans Pillen, Daniëlle Fox, Hein Nijenhuis, Simone Stoteler, Rik Groothuis. Foto: Mark Ebbers

Unieke samenwerking tussen supermarkt en horecabedrijven

Lichtenvoorde - Met een fotosessie in de Lichtenvoordse Albert Heijn werd vrijdagmiddag 22 mei de aftrap gegeven voor een unieke actie. Met de AH Tientje Actie kunnen mensen bij AH Kruip sparen om met korting uit eten te gaan in een vijftal lekkere restaurants in de gemeente Oost Gelre.

Van dinsdag 26 mei tot en met zondag 28 juni kunnen de Tientjeszegels worden verzameld en van maandag 1 juni tot en met donderdag 10 september kunnen de spaarkaarten (met 10 zegels) worden gebruikt als kortingskaart: bij Fox Horeca in Vragender, bij Restaurant De Leeuw, Grillrestaurant Tot Zo en Restaurant 't Zwaantje in Lichtenvoorde en bij Loco Eten en Drinken in Lievelde.

Divers gezelschap
Vorig jaar was er een eerste contact tussen Ton en Daniëlle Fox van Fox Horeca in Vragender en Roel Kruip van AH Lichtenvoorde. Waarna de samenwerking in februari een definitieve invulling kreeg: het AH Tientje. Verschillende horecagelegenheden in Lichtenvoorde en omgeving werden benaderd, waarvan uiteindelijk de genoemde vijf overbleven.
Roel Kruip is zeer tevreden over de deelnemende bedrijven: "Een mooi divers gezelschap, waaronder Tot Zo en Loco als nieuwe zaken." Daniëlle vindt het lokale aspect van de samenwerking belangrijk: "De AH-klant kan gewoon op de fiets uit eten naar alle deelnemende horeca ondernemers."
De laagdrempeligheid van de actie vinden de organisatoren belangrijk: "Het is ook leuk om samen met anderen te sparen. Om uit eten te gaan met bijvoorbeeld familie, vrienden, de buren of met collega's."

Demonstraties en proeverijen
Tijdens de actieperiode zijn er verschillende activiteiten van de deelnemende horecabedrijven, zoals demonstraties en proeverijen. Zo serveren Fox, Loco en TotZo hapjes in de AH-supermarkt aan de Varkensmarkt. Gemaakt met in diezelfde winkel verkrijgbare ingrediënten.

Plaatselijke karakter
Roel vindt het verheugend dat er veel en positief op de actie - die na het Pinksterweekend dus echt van start gaat - wordt gereageerd. "Ik denk dat het plaatselijke karakter van de actie een grote rol speelt: de zegels zijn hier te sparen en in de directe omgeving te besteden," zegt hij.
"Het is niet door de landelijke leiding van AH georganiseerd, ik heb als franchiser de mogelijkheid om zelf zaken op poten te zetten."