Stef en Manouk zijn al volop in training voor de HuntingRUN.
Stef en Manouk zijn al volop in training voor de HuntingRUN.

Stichting HuntingRUN hoopt op grote deelname 1e HuntingRUN

Lichtenvoorde - Met het organiseren van de HuntingRUN hoopt de Stichting HuntingRUN zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de nog steeds dodelijke ziekte van Huntington, maar ook meer naamsbekendheid voor de ziekte van Huntington te genereren. Er werd een stichting opgericht door Stef Dusseldorp, zijn vriendin Manouk te Hennepe en Astrid Hogenkamp, en er is direct al een datum geprikt; zondag 31 mei.

'We hebben al wat contact met een professor van het Leids Universitair Medisch Centrum naar de ontwikkelingen over voortgang van het onderzoek. Dat staat op een zeer laag pitje. Hier is geen geld voor. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen middels het organiseren van de HuntingRUN,' vertelde Stef Dusseldorp enkele weken geleden al in deze krant.

Hard nodig
Het evenement is niet zomaar een actie voor een willekeurig goed doel. De vader van Manouk is getroffen door de ziekte en de mogelijkheid bestaat dat zijzelf en haar broer ook nog drager van het gen zijn, iets dat ze echter niet willen weten omdat ze er immers toch niets mee kunnen. Het valt niet te genezen, tot op heden. De ziekte openbaart zich pas op latere leeftijd.

Bij Bernard te Hennepe in zijn 40 levensjaar. Ruim 9 jaar zit hij inmiddels in een verzorgingstehuis. Je staat er machteloos bij te kijken. Vandaar dit initiatief. Het is gewoon heel hard nodig,' aldus Stef.

De wedstrijd
De wedstrijd bestaat uit 2 rondjes van 2,5 kilometer op het industrieterrein. Laagdrempelig, om zoveel mogelijk deelname te krijgen. Het zijn bewust 2 rondjes omdat je dan 2 keer langs je eigen supporters komt. We hebben zowel de lopersvereniging van Groenlo als Lichtenvoorde aangeschreven om hun leden hieraan deel te laten nemen. Deelname is leuk en ook nog eens voor een zeer goed doel. "Wandelen en skeeleren mag ook," laat Manouk weten. "Als er maar zoveel mogelijk mensen deelnemen voor het goede doel."

Voortgang van het onderzoek staat op een laag pitje

Deelname kost € 7,50 per persoon, een bedrag dat in zijn geheel ten goede komt aan onderzoek. Inschrijving is mogelijk via www.huntingrun.nl. 'Dit kan nog tot op de dag zelf, maar de voorkeur geniet om het zo snel mogelijk te doen,' laat Manouk weten. DJ Pete Sebastian, oftewel Pim Adema, zal het evenement muzikaal ondersteunen. Café Hogenkamp zorgt voor een natje en een droogje. Hoofdsponsor is Assurantiekantoor Wormgoor in samenwerking met Nh1816 Verzekeringen. Toeschouwers die iets willen doneren krijgen hiervoor de kans in de vrije-gift- bus.

Bijzonder startschot
Start en finish zijn bij Dusseldorp aan de Albert Schweizerstraat. Het startschot zal gelost worden door Manouk in aanwezigheid van haar vader, en wel om 13.30 uur. Vanaf 12.30 uur kan iedereen erbij zijn. Prijsuitreiking zal zijn rond 15.00 uur.

Zowel Manouk als Stef zijn in training voor de loop waar ze ook al weer de nodige ideeën over hebben voor volgend jaar. "Dan gaan we de afstanden uitbreiden bijvoorbeeld, met een 5 km bijvoorbeeld."


www.huntingrun.nl/stichting