Vervolg van de voorpagina

'A'j nöhlt krieg ie niks'

Lichtenvoorde - Even verder op de reggaeweide. Lekker chillen onder een zeer aangenaam lentezonnetje, hangend in het gras met hier en daar de geur van een heel andere 'grassoort'. Myron Meekes uit Groenlo heeft het er enorm naar zijn zin. 'Ik kom eigenlijk alleen maar voor de reggaeweide. Lekker relaxt. Ik speel zelf ook reggae. Echt mijn muziek. En dan in zo'n sfeertje als hier is het dubbel genieten.'

De brede opzet van 'Over De Top' slaat aan. Termen als 'gezellig', 'relaxt' en 'familiefestival' komen vaak voorbij. Naast de muziekprogrammering ligt de focus van het festival vooral op sfeer, beleving en aankleding. Het Coco Loco podium kenmerkte zich door de kleurrijke 'favela' die er omheen gebouwd was. Ook de caféstraat doet het goed.

Instrumenten geknutseld van afvalhout

In de Dance-tent rook en harde beats. Buiten de tent zit een echtpaar samen om beurten een hap van één kroket te nemen. Ook dit is Over the top.
Kinderprogramma
Ook voor de allerkleinsten viel er genoeg te zien en te doen. De acrobaten van Duo Musa gingen met de kids aan de slag tijdens een circusworkshop en bij PEERtoftheater werden er muziekinstrumenten geknutseld van afvalhout en lege flessen.

Ouders hebben geen omkijken naar hun kroost. Misschien thuis een keer een extra wasje draaien van onder het stof zittende kleding. Het kan bijna niet anders dan dat de editie 2016 wederom een recordaantal bezoekers gaat trekken.


www.overdetopfestival.nl