Vier meiden van FCCL streden mee tijdens het NK in Geldermalsen.
Vier meiden van FCCL streden mee tijdens het NK in Geldermalsen. Foto: Bernadet te Velthuis

Met de inzet van 19 rijders hebben ze in het totaal 10 bekers mee naar huis mogen nemen

Girl power tijdens NK NFF Geldermalsen

Lichtenvoorde - Dat de BMX wereld niet alleen uit mannen bestaat hebben we dit weekeinde weer eens gezien, 4 dames van de FCCL streden mee tijdens de Nederlandse Kampioenschap NFF in Geldermalsen. Anne Mokkink kreeg het zelfs voor elkaar om 2 x een beker te winnen en de zusjes Ayessa en Kimberly te Kolstee reden hun eerste NK. De 11-jarige Michelle Wissing kreeg het voor elkaar, tijdens een super spannende finale, de eerste plek te veroveren en kon dus naast de fantastische beker ook nog de kampioenstrui in ontvangst nemen. Op dit moment telt de FCCL 16 `Girls` de jongste met een leeftijd van 7 en de oudste is inmiddels de 30 lentes gepasseerd.

Zaterdag was het de beurt aan de Cruisers en de rijders onder de 10 jaar. Het was een beetje druilerige dag, met zo af en toe een bui, maar onder de fietsers heerste er een redelijk ontspannen sfeer. Na het defilé, met nog op het laatste nippertje de FCCL vlag, eerst nog een toespraak van de burgemeester van Geldermalsen voordat de wedstrijd kon starten. Alle manches werden redelijk goed doorlopen, helaas mochten Ryan en Stef (cruiserklasse) niet door naar de halve finale, Mart wel en kwam tot een 8e plek in deze halve finale.

Cruiser heren en dame
De cruiser heren en cruiser dame Anne hadden in de manches de juiste plek gereden en mochten direct door naar de finale, wat bij een NFF wedstrijd dus ook een beker oplevert. De strijd laaide op en er werd enthousiast vanaf de kant gejoeld. Anne werd eerste in deze finalerit vanaf een achtste startplaats, maar door de constructie van 4 manches stond ze uiteindelijk op een tweede podiumplek, ook Sieb kreeg zijn beker voor de 2de podiumplaats. Helaas zat de eerste plek er net niet in. De overige cruiser heren hebben ook een nette prestatie geleverd: Dennis in de finale plek 7, Gertie plek 5 en ook Erwin in zijn klasse Cruisers 45 jaar en ouder een 7e plek.

Maandag mochten de rijders van 10 jaar of ouder hun kunsten vertonen. Kevin Waalders, die net 18 is geworden kwam uit in de klasse 18 jaar en ouder. Dat je dan de strijd aan moet gaan met heren die allang hun rijbewijs hebben en letterlijk hun gewicht in de strijd gooien was wel een beetje te merken. Als je het vervolgens tot de kwartfinale schopt is dat lang niet slecht in dit geval. Stef Hollander kon vandaag wel het podium beklimmen, met een beker voor de derde plek was hij super trots. Nico Elbers had echt bijna die trui te pakken na een super finale te hebben gereden, maar moest zich tevreden stellen met een 2de podium plaats. Nick Brugman, Tim Stronk en Niek Stortelers kwamen helaas niet verder dan de halve finale. Mick Stronk schopte het tot in de kwartfinale en Lars Duenk heeft zijn eerste NK manches gereden, hoe tof is dat!

Resultaat
Na een lang NK weekeind maakt FCCL de balans op met als resultaat 1 Nederlands kampioen 3 x een 2de en 1 x een 3de podiumplaats. Met de inzet van 19 rijders hebben ze in het totaal dus 10 bekers mee naar huis mogen nemen! Proficiat dames en heren met deze knappe prestatie.