Vorig jaar ontvingen 75 motorrijders de zegen. Ze namen de druppels wijwater in het gezicht voor lief.
Vorig jaar ontvingen 75 motorrijders de zegen. Ze namen de druppels wijwater in het gezicht voor lief. Foto: Bernadet te Velthuis

Na succes van vorig jaar wederom een
motorzegening in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Na het enorme succes en de grote deelname zal er in mei opnieuw een motorzegening in Lichtenvoorde gaan plaatsvinden. Op zondag 31 mei gaat dit motorbikersevent weer plaatsvinden op het marktplein. De start is daar om 9.30 uur. In de een opgestelde white chapel zal pastoor Casper Pikkemaat elke startende motorrijder zegenen. De motortoertocht gaat door de Achterhoek en een deel van Salland. In Deventer wordt er opgestoken.

Vorig jaar ontvingen 75 motorrijders de zegen. Ze namen de druppels wijwater in het gezicht voor lief. Het ging gepaard met een brede lachende grijns op het gezicht. Als aandenken kregen zij een sticker van de H. Christoffel op de motor geplakt. De heilige is de patroon voor alle reizigers. 'Kom goed thuis' stond er boven de afbeelding van Christoffel op de sticker vermeld. En een beetje bescherming kunnen alle motorbikers wel gebruikten......!

Speciale rit
Bij een van de motorbikers rijdt Sandra Spekschoor mee. Zij heeft een dwarslaesie en heeft de wens om achterop een motor mee te rijden. Ze wil het kantelen van de motor in een bocht graag ervaren.

De organisatie is in handen van de uitbaters Eric Immink van Café Walk Inn en Jesse Elferink van Drank en Spijslokaal Markant. Motorrijders kunnen zich tot kort voor de starttijd opgeven bij beide horecagelegenheden aan de Markt. Bij terugkomst kan nog lang nagenoten worden van de motorbikerstour. Nu nog bidden voor goed weer!


K.S.H. familievoetbaltoernooi

Harreveld - Eindelijk is het dan weer zover. Het toernooi der toernooien vindt weer plaats op de velden van 't Hach in Harreveld. Komende zondag 31 mei wordt dan het jaarlijkse K.S.H. familievoetbaltoernooi gespeeld. Een jaarlijks terugkerend fenomeen voor een ieder die een familie heeft met een beetje voetbalbloed.

Dit jaar zullen 5 families met elkaar de strijd aanbinden om de hoogste eer. Daarbij zal de gezelligheid hoogtij vieren, met daarnaast de gezonde rivaliteit tijdens de wedstrijden. Deze rivaliteit wordt dan meestal na afloop onder het genot van een drankje op een prettige manier voortgezet.

De winnaar van het afgelopen jaar, de familie Penterman, zal het dit jaar niet makkelijk krijgen. Want de families Sasse, Wolters, van Bronkhorst, en Spieker zijn er op gebrand om de Pentermannen en - vrouwen te verslaan.

Dit jaar gaan vijf families gaan de strijd aan

Of het hun dit jaar weer zal lukken hangt natuurlijk af van de weerstand die de andere families zullen gaan bieden. De familie Sasse pakte vorig jaar de fair play cup. Dan ben je voor het familievoetbal ook een echte kampioen. Wie kan zich dit jaar netjes gedragen?

De organisatie en de teams nodigen dan ook iedereen uit aanstaande zondagmorgen naar de velden van K.S.H. af te reizen om dit spektakel te aanschouwen. De afgelopen jaren heeft bewezen, dat er tijdens dit toernooi van alles te beleven is. Ook voor de neutrale toeschouwer. Het toernooi start om 10.00 uur en de prijsuitreiking vind plaats om 14.00 uur. Hopende dat de weergoden ons goed gezind zijn, kijkt de organisatie alvast reikhalzend uit naar weer een geslaagd K.S.H. familievoetbaltoernooi.


City Lido Grolliwood Disco Fever '70/80's

Groenlo - Gerard Zijdel gaat op herhaling. Na een geslaagde reünie van het Grolliwood-tijdperk waren er dezelfde avond al veelvuldig vragen om vaker deze avonden te organiseren. 'Hartstikke fijn natuurlijk. Een teken dat men er behoefte aan heeft. We hebben het eerst laten bezinken. Toen de verzoekjes aanhielden kon ik hier gewoonweg niet aan voorbij gaan,' kijkt Gerard terug op de reünie en het vervolg er op. In overleg met Erwin de Roo van City-Lido werd besloten op 5 juni aanstaande een spetterende avond vol met muziek uit de nostalgische periode van Discotheek Grolliwood te organiseren.

'We gaan dit evenement twee keer per jaar organiseren. Met City Lido is besloten de Grolliwood disco-avonden structureel op een vrijdag te houden. Op deze avond nemen we de mensen weer helemaal mee terug in de tijd, toen Groenlo zich nog het Las Vegas van de Achterhoek mocht noemen,' kijkt Gerard gelijktijdig terug en vooruit.

"Toen Groenlo het Las Vegas van de Achterhoek was"

'Een scala aan dj's van weleer zullen er voor proberen te zorgen dat alle voetjes op de speciale en uniek verlichte dansvloer van de vloer zullen gaan. Dit uiteraard op de alom bekende en sfeerbepalende muziek uit de jaren 70 en 80,' is Gerard enthousiast over 'zijn' concept.

Verzoeknummers
De avond begint om 20.00 uur. De minimale leeftijd voor deze avond is 35 jaar. De entree bedraagt 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de zaal.
Voorverkoopadressen zijn Jambo Mode en Brasserie 1888 in Groenlo, A-part sieraden aan de Misterstraat in Winterswijk, en A-part sieraden aan de Rapenburgsestraat 4 in Lichtenvoorde. Kijk voor het laatste nieuws op de Facebookpagina Grolliwood Disco Fever Party. Via deze pagina kunnen ook al verzoeknummers aangevraagd worden.


www.grolliwood.nl
www.citylido.nl