Scene uit de film Gluckauf.
Scene uit de film Gluckauf. Foto: PR

Drama over vader en zoon in 'Gluckauf' bij filmhuis Het Doek

Lichtenvoorde - Donderdagavond 4 juni en vrijdagavond 5 juni vertoont filmhuis Het Doek de film Gluckauf. De aanvang is 20.30 uur. Gluckauf is een Nederlands drama, geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.

Gluckauf - Een oud mijnwerkerswoord dat 'Kom veilig boven' betekent - is een heftig vader-zoondrama dat zich afspeelt in een genegeerd en verpauperd Zuid-Limburg. Vijftiger Lei is een kruimeldief die met veel vallen en opstaan weet te overleven. Zijn zoon Jeffrey is alles voor hem; meer heeft hij niet. Het is deze verstikkende liefde die centraal staat, en waar een doem op rust, die zijn wortels heeft in de geschiedenis van de streek. De sluiting van de mijnen in dit vergeten gebied van Nederland is - zonder dat het opzichtig wordt ingewreven - voelbaar tot in de poriën van de vertelling. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een enorme schuld heeft bij onderwereldfiguur Vester, beschouwt hij zijn vaders schuld als de zijne. Deze tweede film van Heugten is authentiek, aangrijpend en prachtig gefilmd. Met in de hoofdrollen: Bart Slegers, Johan Leysen, Vincent van der Valk, Joy Verberk en Jacques Lucassen.

Plaatsen reserveren via de website: www.hetdoek.nl. Volgende week wordt in het filmhuis de laatste film van dit seizoen vertoond: Michiel de Ruyter.


Grandioos KSH Familievoetbaltoernooi

Harreveld - Zondag 31 mei was het weer zover, KSH-voetbal sloot haar seizoen weer af met het jaarlijks terugkerende familietoernooi. De gladiatoren van de families Spieker, van Bronckhorst, Penterman, Wolters en Sasse betraden allen met volle moed de arena van 't Hach in Harreveld, om al voetballend de hoofdprijs te bemachtigen.

Er werd weer sportief met elkaar gestreden om de te verdelen bekers en dit gaf dan ook prachtige voetbalmomenten. Helaas moest de EHBO enkele malen ten tonele verschijnen na enkele ongelukkige botsingen, werd hun rustige zondag helaas verstoord. Al met al wederom een geslaagd toernooi,waarbij we hopen dat de familie Rietberg volgend jaar weer van de partij is. De familie van Bronckhorst ging met de hoofdprijs ervan door en de familie Penterman (na twee jaar de eerste prijs) kreeg als troostprijs de Fairplay Beker. Na de wedstrijd werd er nog lang gezellig na gezeten en ook daar ging ook de familie van Bronckhorst als winnaar van de derde helft (het laatst) naar huis. Allemaal bedankt en tot volgend jaar maar weer.

Uitslag - W – P V - T
Familie van Bronkhorst: 4 – 9 5 – 4.
Familie Penterman: 4 – 7 8 – 5.
Familie Wolters: 4 – 6 5 – 4.
Familie Spieker: 4 – 4 4 – 7.
Familie Sasse: 4 – 2 0 – 2.

Fairplaybeker: Familie Penterman.


Voorjaarscompetitie met veel kampioenen

Lichtenvoorde - Zondag 31 mei was de laatste speeldag van de voorjaarscompetitie 2015. Onder wisselende weeromstandigheden, traden dit jaar voor de Kei aan: één damesteam op dinsdag, twee damesteams op donderdag, twee teams op vrijdag en maar liefst negen teams op zaterdag en twee teams op de zondag. En wat een succes dit jaar, maar liefst zeven kampioenen.

We beginnen met de kampioensteams op een rij. Het dinsdagdamesdubbel team, de twee damesdubbelteams op de donderdag. Drie mix teams op de zaterdag en het herendubbelteam 35+ op de zaterdag, een prachtig resultaat dit jaar!

Dinsdag: Dit jaar overgestapt uit Winterwijk, want drie dames komen uit Lichtenvoorde. Zonder één wedstrijd verloren te hebben overtuigend kampioen in de Hoofdklasse onder leiding van Ellen Otten! Donderdag: Dit jaar weer twee donderdag damesdubbelteams met de captains Wilma Waalder en Ria Maathuis. Beide teams hebben het zeer goed gedaan dit jaar, allebei en samen kampioen in hun eigen klasse, respectievelijk in de 1e klasse en in de 3e klasse op donderdag. Vrijdag: Dit jaar voor het eerst een vrijdagavond competitie bij ons. Twee teams traden aan. Het damesteam onder leiding van Agnetha Holweg, knap tweede in de 4 e klasse. En het herenteam geleid door Berno Wentink is derde geworden in de 2e klasse.

Zaterdag: De twee teams gemengd 17+ traden aan in de 1e en 2e klasse. Vorig jaar deden ze beiden mee voor de hoofdprijs en lukte het net niet, maar bij beiden dit jaar wel! Het eerste team onder leiding van Danny Haverkamp en het tweede met captain Anne van Ooijen. Daarnaast waren er twee teams gemengd 35+. Het zaterdag gemengd 35+ team 1, onder aanvoering van Willie Slot, werd net als vorig jaar weer kampioen. Het tweede team, met captain Monique Groote Schaarsberg uitkomend in de 3e klasse, is dit jaar met leuke wedstrijden in de middenmoot geëindigd. Ook dit jaar weer herendubbelteams uitkomend voor de Kei, maar liefst vier. Het eerste team 17+, onder aanvoering van Jan Willem Hendriksen, kwam weer uit in de 2e klasse. In de laatste wedstrijd hebben zij met succes gestreden voor lijfsbehoud. Een nieuw herenteam dit jaar, met captain Barry Huitink. In de 4e klasse hebben ze mooie wedstrijden gespeeld, een goed begin! De herendubbel 35+ van Eddy Ruesink werden met duidelijke cijfers ongeslagen kampioen! Het herendubbel 50+ team, onder aanvoering van Piet Hillen mogen volgend jaar weer in deze klasse aantreden. Ook dit jaar weer een damesdubbelteam op zaterdag onder leiding van Simone Gebbink. Na het kampioenschap van vorig jaar kwamen ze dit jaar uit in een hele sterke hoofdklasse. Echt de allerlaatste wedstrijd was beslissend voor lijfsbehoud, helaas is dit net niet gelukt.

Zondag: Eén gemengd team en één herendubbelteam hebben op zondag gespeeld. Het mixteam, geleid door Fleur Knippenborg kwam uit in de 4e klasse met een nette derde plaats. Het eerste herenteam onder aanvoering van Jesse Otten speelde dit jaar een klasse hoger, in de 5e klasse en zijn er mooi ingebleven. Op zaterdag 13 juni sluiten we de competitie gezamenlijk af, worden de finales van de clubkampioenschappen gehouden en wordt met live muziek de competitie en de clubkampioenschappen afgesloten. Deze middag worden ook alle kampioensteams in het zonnetje gezet.