De Jossies.
De Jossies. Foto: Bernadet te Velthuis

Volksdansgroep Athos Aalten is in 1987 ontstaan vanuit de gelijknamige gymvereniging

Volksdansgroep en muziektrio op instuif

Lichtenvoorde - Zondag 7 juni is de laatste instuif van het seizoen 2014-2015 in woon- en zorgcentrum Antoniushove. Volksdansgroep 'Athos' uit Aalten en trio "De Jossies' treden op.

Volksdansgroep Athos Aalten is in 1987 ontstaan vanuit de gelijknamige gymvereniging. De groep bestond uit 25 dames die onder de bezielende leiding stond van Anje Brouwer. Na 25 jaar vond ze dat het tijd werd om de leiding over te dragen. Inmiddels heeft Gitta Beekmans drie jaar de leiding. De groep is uitgedost in zelfgemaakte kostuums. Voor de pauze wordt een Duits-Oostenrijks programma opgevoerd op muziek die aan Andre Rieu doet denken. Na de pauze wordt er overgeschakeld op een Amerikaans en Mexicaans programma.

Uniek orkest met een accordeon, tuba en gitaar

De Jossies
Ze kwamen vier jaar gelden met elkaar aan de praat op de biljardclub: Jos Rouwhorst, Jos Rosendahl en Jos Stortelder. Jos Rouwhorst al 62 jaar lid van de harmonie Zieuwent-Mariënvelde, Jos Rosendahl speelde jaren lang in het Hameland Combo en later in de band Allicht en Jos Stortelder maakte 10 jaar als gitarist deel uit van de Notenkrakers. Zoals wel vaker ontstaat het plan om samen een orkestje te vormen. Een uniek orkest want het bestaat uit een accordeon, een tuba en een gitaar. Het heeft het dan ook de nodige oefening gekost om de muziek goed op elkaar afgestemd te krijgen met name omdat Jos Rosendahl alles "uut de kop spölt" en de andere twee van papier. Het repertoire was aanvankelijk Egerländer muziek, later aangevuld met populaire nummers uit de jaren 70 en 80. Nummers als Una paloma blanca, Marina, La Comparsa maar ook de Sirtaki. De Jossies hebben al diverse optredens achter de rug: o.a. in de Molenberg maar ook vorig jaar op Zieuwent Live. Hoog tijd dat ze hun muzikale kwaliteiten op de Instuif in Antoniushove ten gehore brengen.

Aanvulling Instuifcommissie
In februari van dit jaar nam Ad van Schayk na 20 jaar afscheid van de Instuif. Dus zoekt de Instuifcommissie iemand die ons komt helpen. Wie zich betrokken voelt bij de Instuif kan contact opnemen met de secretaris. (Zie daarvoor ook de rubriek Keitjes).