Het team van HRZ 't Zwaantje staat graag voor u klaar.
Het team van HRZ 't Zwaantje staat graag voor u klaar. Foto: Bernadet te Velthuis

Buurtcafé en kruidenierswinkel uitgegroeid tot multifunctioneel horecabedrijf

Al 140 jaar gastvrijheid bij 't Zwaantje

Lichtenvoorde – Hotel Restaurant Zalencentrum 't Zwaantje bestaat dit jaar 140 jaar. Een lange veelbewogen familiegeschiedenis tekent HRZ 't Zwaantje, dat al vier keer van vader op zoon is overgegaan. Dagelijkse gastvrijheid en bij de tijd zijn, zijn kenmerkend voor de horecaonderneming, al 140 jaar lang. Het bedrijf is gezond en bruisend en wordt geleid door Hans Pillen. Met steun van zijn broers Marcel en Ton en een stabiele groep van vakbekwame medewerkers runt hij de 140 jaar oude maar toekomstgerichte horecaonderneming.

"Het gaat in de horeca om de details", aldus Hans Pillen.
In 1875 begon Bernhard Pillen met zijn vrouw Johanna Pillen - Elschot met een buurtcafé en een kruidenierswinkel. Daarnaast was er nog de boerderij aan de Zieuwentseweg. Destijds was het gebruikelijk om een horecaonderneming de naam van een dier te geven, Bernhard besloot om voor de naam 't Zwaantje te kiezen. In de volksmond stond de zaak echter bekend als 'Wiekes', vrij naar de naam van Lodewijk, de vader van Bernhard. HRZ 't Zwaantje groeide in 140 jaar uit tot een multifunctioneel bedrijf met moderne zalen, twaalf drie sterren hotelkamers, een gezellig restaurant met open haard waar streekproducten en seizoensgebonden gerechten hoog in het vaandel staan.
Hans Pillen legt uit:"Omdat het buitengebeuren steeds populairder wordt hebben we onze terrassen uitgebreid. We spelen altijd in op de nieuwste trends op horecagebied maar onze belangrijkste drijfveer is dat de gasten het naar de zin hebben. Of mensen nu hier zijn voor een vergadering, een themafeest, om lekker uit eten te gaan of in één van onze luxe hotelkamers logeren, we streven ernaar dat de gasten zich in ons bedrijf op hun gemak voelen. Daarbij gaat het om de details!"

Tijdens receptie presenteert men nieuwe producten

HRZ 't Zwaantje is diverse keren verbouwd en flink uitgebreid. De horecawereld is volop in beweging. Hans Pillen legt uit:"Tot een jaar of vijftien, twintig geleden waren grote huwelijksfeesten met honderden gasten gebruikelijk, tegenwoordig worden meer kleinschalige partijen gegeven. Ook qua hapjes, drankjes en diners is er veel veranderd. We merken dat mensen regelmatig verrast willen worden met nieuwe producten. Denk hierbij aan tapas en onze proeverijen. Wij spelen hier natuurlijk op in, ook qua sfeer en aankleding van onze zalen."

Receptie
Om het 140-jarig jubileum te vieren wordt een receptie gehouden op zondag 14 juni vanaf 14.30 uur. Hierbij worden nieuwe smaakvolle producten gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom!