Staand v.l.n.r. Ferdinand Egberts, José Espinola, Michel Dekkers, Robert Zonneveld, Tom Wopereis, Darko Sanders, Rolph Kleinmeulman, Thomas Gemmink en Dennis klein Goldewijk. 
Zittend v.l.n.r. : trainer Hans Berenschot, Mike Arntz, Barry Wolterink, Robert Oonk, Martijn Hogenkamp, Ton Doppen en leider Raymond Schutten.
Staand v.l.n.r. Ferdinand Egberts, José Espinola, Michel Dekkers, Robert Zonneveld, Tom Wopereis, Darko Sanders, Rolph Kleinmeulman, Thomas Gemmink en Dennis klein Goldewijk. Zittend v.l.n.r. : trainer Hans Berenschot, Mike Arntz, Barry Wolterink, Robert Oonk, Martijn Hogenkamp, Ton Doppen en leider Raymond Schutten. Foto: Bernadet te Velthuis

Jaarlijkse Jan Wichman toernooi van Longa '30 op het sportpark de Treffer in Lichtenvoorde

Oud Longa 2 doet na 14 jaar nog steeds mee om de prijzen

Lichtenvoorde - 14 jaar na de legendarische promotiewedstrijd in Haaksbergen tegen de Tubanters voor promotie naar de Hoofdklasse was het weer zover. De oudgedienden van Longa 2 hadden zich opgegeven voor het jaarlijkse Jan Wichman toernooi van Longa '30. De meeste waren intussen gestopt of voetbalden op een lager niveau. Maar één ding hadden ze allemaal nog gemeen: de pure passie voor het spelletje. Wat als een grap begon mondde uit in een serieuze aangelegenheid.

Bijna iedereen was van de partij, uit alle Achterhoekse windstreken waren ze naar sportpark De Treffer gekomen voor gezellig samenzijn en voor een mooi potje voetbal. De trainer kwam op de fiets uit Winterswijk en gaf hiermee het goede voorbeeld. Het leek de meesten ook wel verstandig om op de fiets te komen of te worden weg gebracht want het kon nog weleens een lange derde helft worden.

Nadat iedereen het voetbaltenue had aangetrokken en de opgepoetste kicksen om had gedaan kon het feest beginnen. De eerste wedstrijd tegen Longa 11. Op papier een geduchte tegenstander maar niet voor de oudgedienden van het tweede elftal. Gedecideerd werd er afgerekend met hen, 4-1 winst.

Sluw countervoetbal
De tweede groepswedstrijd ging in de laatste minuut verloren door een ietwat ongelukkige tegengoal, maar de volgende ronde was hiermee wel behaald. Na een korte adempauze moesten de manschappen van trainer Hans Berenschot aantreden tegen Longa A1. De jonge honden deden goed hun best maar waren niet opgewassen tegen het sluwe countervoetbal van de senioren. Met enkele prachtige counter attacks werden de talenten naar huis gestuurd, 5-0!

Halve finale
Boven verwachting werd er nog een ronde bij aangeplakt, een halve finale wel te verstaan! De eerste pijntjes dienden zich aan maar van opgeven was geen sprake. 14 jaar geleden wilde je er koste wat het kost ook bij zijn en nu weer.

Dus werden de mouwen nog eens goed opgestroopt en de veters gestrikt want Longa 3 was de tegenstander. Het was een thriller van de bovenste plank. De begeleiding langs de kant had het niet meer en van enige rust was al na 1 minuut geen sprake meer.

Vele Achterhoekse ploegen kwamen naar de Treffer

Aanmoediging
De vrouwen achter het succes stonden in grote getalen langs de zijlijn om hun mannen nog eens extra aan te moedigen. Het hielp want het was uitgerekend oud keeper Darko Sanders, die in de tussentijd zijn handschoenen had afgestaan aan de Zwarte Spin, die onberispelijk de bal tegen de touwen schoot, 1-0.

Mede dankzij enkele fabuleuze reddingen van de Zwarte Spin bleef het bij 1-0 en de finale was bereikt. Ongekend, een uitbarsting van vreugde waar de vulkaan de Etna nog een puntje aan kon zuigen! Echter moest die finale nog wel even gespeeld worden tegen Longa 4.

Einde van het latijn
Het werd steeds lastiger voor de trainer om nog 7 fitte spelers het veld in te sturen. De meeste waren aan het einde van hun latijn.
Het kruid was verschoten in de vorige duels zo bleek. De tegenstander was te goed en won verdiend met een ruime overwinning.

Maar goed, een tweede plaats op het prestigieuze Jan Wichman toernooi was natuurlijk boven ieders verwachting.
Een mooie teamfoto kon natuurlijk niet ontbreken en daarna was het nog lang gezellig tijdens de derde helft. Ook daar heeft Oud Longa 2 laten zien dat het nog makkelijk mee kan met de nieuwe generatie.


www.longa30.nl