De gymnastiekgroepen waren in 2014 al begonnen met oefenen.
De gymnastiekgroepen waren in 2014 al begonnen met oefenen. Foto: Bernadet te Velthuis

Jubileum Spirit '90 wordt gevierd met grootse uitvoering 'Around The World'

Lichtenvoorde – Gymnastiekvereniging Spirit '90 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een grootse uitvoering. De enthousiaste leiders en leidsters hebben samen met hun groepen een geweldige show voorbereid. Het is zo uitgebreid dat er twee uitvoeringen worden gegeven, er is een middag- en een avondprogramma. Op zaterdag 13 juni is het zover, dan komen de groepen in actie om zichzelf en Spirit '90 van de beste kant te laten zien.

In de middag komen de jongste groepen aan bod met de acrogroepen, selectie en Streetdance. 's Avonds zijn de leden vanaf groep drie en vier aan de beurt om te laten zien wat zij kunnen. Ook bij deze uitvoering zijn de groepen acro, selectie en streetdance te zien. Voorzitter Engelien Koenders legt uit:"We hebben per uitvoering vijfhonderd kaarten beschikbaar, dat is eigenlijk nog te weinig. Per lid zijn twee kaarten gereserveerd. Vanwege veiligheidseisen mogen we niet meer kaarten verkopen."

Al na de zomervakantie van 2014 zijn de gymnastiekgroepen begonnen met oefenen voor de grote jubileumuitvoering samen met de enthousiaste leiding. Naast de voorstelling wordt op 13 juni ook een nieuw logo gepresenteerd. Er is gekozen voor een eigentijds logo, bij de bekende lila kleur is nog een kleur toegevoegd en het straalt beweging uit, dat past bij de gymnastiekverenging. Engelien:"Wij zijn ook volop in beweging! We volgen de nieuwe trends op gebied van dans en gymnastiek op de voet en spelen er binnen onze mogelijkheden op in. Bijvoorbeeld het Freerunning is in de jongensgroepen al opgenomen. Spirit '90 is laagdrempelig omdat we de contributie zo laag mogelijk houden. Bewegen is hot en gymnastiek is de basis van alle sporten. Bij ons kunnen kinderen vanaf 2 ½ jaar al beginnen. Ons oudste lid is 83! Iedereen sport bij Spirit '90 op zijn of haar eigen niveau, plezier staat hierbij hoog in het vaandel. Hierbij wil ik een compliment geven aan onze gedreven leidsters en leiders die op een leuke en positieve manier met de groepen bezig zijn!"

Vijfentwintig jaar geleden fuseerden twee gymnastiekverenigingen, Longa en PSV. Beide verenigingen kampten met een teruglopend aantal leden. Ook was het vinden van geschikte leiding voor zowel PSV als Longa niet gemakkelijk. Ze besloten om gezamenlijk verder te gaan. Engelien zegt:"Waar de naam Spirit vandaan komt weten we niet precies, een ouder van een van onze jeugdleden heeft hem waarschijnlijk genoemd. De Zieuwentse gymnastiekvereniging ZGV sloot zich in 1999 ook aan bij Spirit '90. De fusievereniging biedt een compleet lesprogramma aan voor jong en oud. Naast de reguliere lessen zijn er tal van activiteiten zoals springfestijn, kamp en speurtochten.

Ook doen we met groepen mee aan wedstrijden op diverse niveaus en natuurlijk aan de avondvierdaagse. We hebben veelvuldig en prima contact en overleg met leiding, leden, bestuur en ouders van Spirit '90 leden." Tijdens de jubileumuitvoering nemen de Spirit groepen de bezoekers mee in een reis rondom de wondere wereld van gymnastiek en dans.


www.spirit90.nl