According to Mary.
According to Mary. Foto: PR

ATM en Pebbles and the BamBams bij
Rockcafé Taste

Groenlo - Het muziekseizoen zit er weer op, en omdat de uitbaters van Taste ieder optreden tijdens alle bands die langskomen staan te trappelen om zelf te spelen, sluiten ze met hun eigen twee bands het muziekseizoen af. Tevens is dit het afscheidsoptreden van Pebbles and the Bambams. De eigenaren van Taste (Roland en Marion) hebben besloten Pebbles and the BamBams op te heffen en met volle en dubbele energie met According to Mary door te gaan.

According to Mary
According to Mary is een band met muzikanten uit bands als Pebbles and the BamBams, R U Ready en The Rock and Roll Junkies, die onder de bezielende leiding van rockbitch Marion van Wijk, de lekkerste rockcovers eruit knallen. According to Mary staat garant voor een avond meegalmen met de bekendere rocknummers van bands/artiesten als CCR, Herman Brood, Triggerfinger, The Black Crowes, Thin Lizzy, AC/DC en vele anderen.
According to Mary bestaat uit: Marion van Wijk bas/vocals, Peter Jansen bas/backingvocals, Mark Kupers drums, Luuk Vriezen gitaren en Roland van Wijk gitaren/backingvocals.

Pebbles and the BamBams
In 2009 brachten Pebbles and the BamBams hun album Rumblin Rock's, met alleen eigen werk, uit. Het nummer I've Searched For You, van dit album, eindigde als hoogste nieuwe binnenkomer op de 15e plek in de Gelderse Top 100. In 2011 veranderde de bezetting met de komst van een nieuwe drummer, er werden nieuwe nummers geschreven en meer stevige covers toegevoegd. Deze band was ieder jaar een graag geziene gast op het Oerol Festival op Terschelling, waar er avond aan avond tot het uiterste gegaan werd. Eigenzinnig gecoverde nummers van o.a de Bintangs, Deep Purple, Neil Young, New Adventures, The Rolling Stones, Herman Brood en Creedence Clearwater Revival. De rest van het repertoire is eigen werk, voor het grootste gedeelte geschreven door gitarist/zanger Roland van Wijk (niet te ontkomen aan Gallagher-invloeden), aangevuld met enkele nummers van zangeres/bassiste Marion van Wijk. Nog 1 keer te zien, in Rockcafé Taste, en daarna gaan deze muziekvrienden - naast Roland en Marion drummer Mark Kupers - samen door in de band According to Mary.


zaterdag 6 juni, 22:00 uur
entree vrij