Oost Gelre Uitvaartverzorging wordt
MomentZ Uitvaartverzorging

Regio - Oost Gelre Uitvaartverzorging krijgt een andere naam. Per 1 juni 2015 gaat de uitvaartonderneming van Rob Krabben Momentz Uitvaartverzorging heten. "MomentZ met een 'Z' van Zorgzaamheid," zegt hij nadrukkelijk. "Wij luisteren naar de mensen. En aan de hand van de gemaakte keuzes vervullen wij hun wensen. In principe is alles mogelijk. Met respect voor de traditie en openstaand voor nieuwe vragen of verzoeken."

De naam MomentZ Uitvaartverzorging mag dan wel net nieuw zijn, maar het bedrijf van Rob Krabben bestaat al enkele jaren. Sinds 2012 werkt hij samen met André Geerdink onder de naam Oost Gelre Uitvaartverzorging. Beiden hebben jarenlange ervaring in het helpen organiseren van uitvaarten. "De naam suggereerde een grens van ons werkgebied," vertellen beide uitvaartverzorgers. "We begeleiden echter uitvaarten in de hele Oost-Achterhoek en zelfs daarbuiten. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar."
MomentZ Uitvaartverzorging maakt gebruik van de faciliteiten die aanwezig zijn indien er geen uitvaartcentrum in de buurt is of mensen bewust anders kiezen. Te denken valt aan opbaarmogelijkheden thuis of een passende ruimte in de buurt tot aan zaalruimte voor de uiteindelijke uitvaart. "De familie bepaalt in alle vrijheid. Het maakt niet uit waar mensen verzekerd zijn. Je bent vrij in de keuze voor welke uitvaartonderneming je kiest en bij alle andere keuzes die je maakt. We denken mee en adviseren. Dit kan ook bij een vrijblijvende voorbespreking. Samen komen we tot een persoonlijke uitvaart die recht doet aan de overledene en voor de nabestaanden een mooi moment van samenkomst is waarop ze dierbaar terug kunnen kijken."
Bij zorgzaamheid hoort ook de tijd nemen en mensen de ruimte geven zodat ze ook echt toe kunnen komen aan hun verdriet. De uitvaartbegeleiders van MomentZ Uitvaartvaartverzorging reiken mogelijkheden aan en bewaken de zaken die moeten gebeuren. "Het is waardevol en het wordt dikwijls als troostend ervaren wanneer je mensen actief betrekt bij de uitvaart. Daarbij schenken we ook aandacht aan kinderen en komen er stap voor stap andere details aan de orde. Je kunt heel veel doen met herinneringen aan de overledene. Enkele weken na de uitvaart komen we nog een keer op bezoek. Enerzijds om samen terug te kijken op de dagen na het overlijden en de uitvaart, anderzijds om te kijken of we mensen nog ergens mee kunnen helpen."