De leeuw in Lichtenvoorde.
De leeuw in Lichtenvoorde. Foto: Henri Walterbos

Peter Groot Kormelink lanceert clip 'Dat land, dee leu'

'Wat is de Achterhoek mooi zeg'

Achterhoek - Hij was al enorm trots op zijn ode aan de Achterhoek en werd hem al veel lof toegezwaaid op 'Dat land, dee leu'. De eerste single van de cd 'Weerkommen' die 3 oktober gepresenteerd wordt in zijn geboorteplaats Groenlo, in City Lido, de zaal waar Peter Groot Kormelink ooit ook al stond met zijn succesformatie de Jazzpolitie, in de tijd dat hij scoorde als 'Liefdesliedjes' en 'Ze zijn terug'.

Om nog dieper bij dat speciale warme gevoel te komen van zijn liefde voor de Achterhoek en het lied nog meer door te laten dringen besloot Peter een clip bij het lied te maken. Hij vond filmer Henk Gubbels van Brightmoonmedia bereid om een clip te maken. Beiden kennen elkaar van studio Spitsbergen in Groningen alwaar Peter zijn cd opname en ook Henk opnam met zijn band Cochon Bleu.

"De videoclip is bijzonder goed geslaagd"

'Henk heeft ervaring met het maken van videoclips. Hij vond het een uitdaging een bijpassende clip te maken. Hij is hier bijzonder goed in geslaagd,' vindt de uitvoerend artiest zelf. 'Er zitten beelden in die ik ondermeer ontving van ZSOM Groenlo, de Feestfabriek, Regio8 en Omroep Gelderland.

Zo zit Guus Hiddink erin die het project Weerkommen omarmt, maar ook beelden van de Zwarte Crosse en Manana Manana. Voor ontbrekende beelden trok Henk een dag de Achterhoek in om te filmen wat hij tegen kwam.

'Klopt,' lacht Henk. 'Ik kon echter soms wel om de 20 meter stoppen, zoveel fraais kwam ik tegen. Wat is de Achterhoek mooi zeg. Waarom woon ik niet hier? Ik had wel een jaar kunnen filmen, dan nog was ik niet klaar. De Achterhoek heeft enorm veel te bieden. Ik kom zeker terug. Binnenkort met mijn band al trouwens in Hummelo eind juni.'

Herkennen
Hoogtepunten waren er talrijk voor Henk, maar voor Henk waren de Mallumse Molen bij Eibergen, het kasteel in Vorden en de kabbelende Slinge bij Groenlo echte uitschieters.
Shots omgeving
Andere shots die hij spontaan schoot, soms liggend in de wei, lopend in het water zijn het fraaie coulisselandschap, grazende koeien, voetballende jongens op het trainingsveld bij Vios Beltrum, het Grolse kanon, de Lichtenvoordse kei, de IJssel bij Zutphen, Erve Kots, de Sint Werenfriduskerk Zieuwent en de Harreveldse molen Hermien. En nog veel meer.

'De Achterhoeker zal zich er zeker in kunnen herkennen.'


De link naar de clip: https://www.youtube.com/watch?v=zyouUDmE96A