Zittend links Thirsa van der Kieft en daarnaast Edwin Roerdink.
Zittend links Thirsa van der Kieft en daarnaast Edwin Roerdink. Foto: Theo Huijskes

Kunst, cultuur en sport verbinden

Stichting Prikkelz opgericht

Groenlo - Dankzij het initiatief van enerzijds Cultureel Centrum De Bron en anderzijds Mazzel VOF is er een samenwerkingsverband ontstaan, dat bij de opstart heeft geleid tot de oprichting van de Stichting Prikkelz. Afgelopen donderdag werd ten kantore van notaris Edwin Roerdink in Groenlo de daarvoor benodigde akte ondertekend.

Het is een alom bekend gegeven dat CC De Bron, zeker wanneer men straks naar verwachting in een nieuwe accommodatie in het centrum van Groenlo is gehuisvest, zaken als verfrissing, verjonging en professionalisering heeft gebombardeerd tot de eerste en belangrijkste speerpunten.
In het verlengde daarvan kwam het bestuur en directie van Groenlo's cultureel centrum in contact met Mazzel VOF. Het betreft hier een zelfstandige onderneming, die wordt geleid door een tweetal jongerenopbouwwerkers, te weten Marco te Nijenhuis voor Groenlo en Talie Wijlens voor Lichtenvoorde. Een zelfstandige organisatie, die onder het motto 'Ondernemen in leefbaarheid' reeds sedert 1 juli 2014 aan de weg timmert. In gesprek met CC De Bron, dat meer structurele activiteiten wil ontplooien voor jongeren, bleek al gauw dat beide partijen op één lijn zitten.

Braakliggend terrein
Volgens directeur Tonnie Zieverink van CC De Bron ligt er in Groenlo nog een groot en breed braakliggend terrein met betrekking tot activiteiten op het gebied van kunst en cultuur voor met name jongeren, een terrein waarmee juist Mazzel VOF de nodige affiniteit heeft. De constructieve gesprekken hadden al vrij snel tot gevolg dat er voor het opzetten van het een en ander in Groenlo voldoende animo is. Dit resulteerde in de bereidheid van een zevental jonge en enthousiaste bestuursleden, die onder de paraplu van 'Stichting Prikkelz', een naam bedacht door bestuurslid Lisa Wellink, zo spoedig mogelijk aan de slag wil.

Talie Wijlens is van mening dat er begonnen moet worden om in eerste instantie kinderen in de leeftijd tot 12 jaar in contact te brengen met kunst en cultuur. "Met nu CC De Bron en straks hopelijk een nieuwe De Bron hebben wij daarvoor een neutrale locatie om dat te kunnen verwezenlijken. De aandacht hoeft niet direct op sport komen te liggen. Op dat terrein en dus lichaamsbeweging zijn er vooralsnog voldoende georganiseerde activiteiten in Groenlo." Marco te Nijenhuis vult aan: "Het is niet zozeer dat er geen aanbod is van kunst en cultuur, maar belangstellende ouders en begeleiders van kinderen weten het nog niet goed te vinden. Daarom is het zaak dat het aanbod, alsmede de reeds in de praktijk gebrachte activiteiten in kaart worden gebracht en worden samengebundeld. Vervolgens is er maar één ding belangrijk en dat is een goede samenwerking. Verder is het goed dat er direct een stichting in het leven is geroepen. Niet alleen voor een juiste afbakening van alle taken, maar nog meer voor een goede juridische basis van het totaal."

Gemeentelijke visie
Thirsa van der Kieft, onlangs aangetreden als nieuw bestuurslid van CC De Bron, is de nieuwe voorzitter van Stichting Prikkelz. Volgens bestuursvoorzitter Hans Tops van De Bron een ideale combinatie. "De lijnen zijn op die manier heel kort, hetgeen niet alleen een goede communicatie over en weer ten goede komt, maar ook de mogelijkheid biedt om snel en kordaat te kunnen handelen." Thirsa van der Kieft zelf ziet de nieuwe uitdaging helemaal zitten. Met ons allen zijn wij erg enthousiast. Iedereen komt al met de meest uiteenlopende ideeën aandragen. Daarnaast hebben wij al een kijkje genomen bij Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Het gemeentebestuur van Oost Gelre werkt momenteel aan een nieuwe sportvisie. Misschien dat er daarna gedacht kan worden aan een gemeentelijke visie met betrekking tot kunst en cultuur."
Het nieuwe stichtingsbestuur bestaat uit: Thirsa van der Kieft (voorzitter), Nienke Slutter (secretaris), Rianne Breitner (penningmeester) en de leden Lisa Wellink, Josh Kater, Eline Frank en Arjan Paf.

Opening aanstaande vrijdagmiddag

Gewooon bij Hissink

Lichtenvoorde – Gewooon Design en Hissink Electronics gaan samen verder als Gewooon bij Hissink. Op vrijdag 12 juni vindt de opening plaats van de gezamenlijke winkel in Lichtenvoorde. Een winkel die allerlei producten en diensten aanbiedt op het gebied van wonen.

Bij Gewooon bij Hissink kan men terecht voor interieuradvies, witgoed, keukenrenovaties, nieuwe en vintagemeubels, bedtextiel en nog veel meer.
Iedereen is van harte welkom vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur aan de Vragenderweg 3A te Lichtenvoorde, waar Hans Hissink en Tomas Knippenborg hun nieuwe project presenteren. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.
Meer informatie:
www.gewooondesign.nl

Afbeelding