IJsactie Longa '30.
IJsactie Longa '30. Foto: Bernadet te Velthuis

Opbrengst gaat naar verbetering van de luidsprekerinstallatie buiten

Grote IJsactie van Longa'30

Lichtenvoorde - Op zaterdag 13 juni houdt sv Longa'30 weer haar jaarlijkse ijsverkoopactie. De actie is weer geconcentreerd op één dag, waarbij huis aan huis gezinnen in Lichtenvoorde bezocht worden om die overheerlijke oranje-witte ijsjes aan de man of vrouw te brengen.

Het vergt natuurlijk een heleboel mankracht en een gedegen voorbereiding om dit gebeuren georganiseerd te krijgen. Aan mankracht is echter geen gebrek, want zo'n tweehonderd leden van Longa'30 gaan hiervoor de straat op.

Vanaf 11.00 uur kan men de in oranje kleding gestoken Longa-jeugd aan de deur verwachten. 's Middags kunnen tussen 14.00 en 15.00 uur de lege koelwagens weer in de stalling en verzamelen de Longa-leden zich bij de Treffer om samen terug te kijken op een geslaagde actie. Het centrum van Lichtenvoorde en het buitengebied worden niet bezocht, maar de Longa-ijsjes zijn van 11.00 tot 14.00 uur ook te verkrijgen op de parkeerplaatsen van de Jumbo en de Albert Heijn.

Doel opbrengst
De opbrengst van de actie is bestemd voor de verbetering van de buitenluidsprekerinstallatie op de sportvelden en de noodzakelijke aanpassingen op de accommodatie in verband met de grote toeloop van jeugdleden, met name meisjes.