De wedstrijden gingen van start met een defilé langs de eretribunes.
De wedstrijden gingen van start met een defilé langs de eretribunes. Foto: Bernadet te Velthuis

Prachtige uitslagen van zonovergoten
Kringdag "de Achterhoek"

Lichtenvoorde - Zondag 7 juni waren de muzikanten, majorettes, vendeliers, het koningspaar en de jeugdkoningin van St. Switbertus al vroeg uit de veren om zich te meten met al net zo kleurrijke gezelschappen uit de Achterhoek en Liemers.

Op het DRU terrein in Ulft vond namelijk het jaarlijkse concours plaats dat dit jaar was georganiseerd door Schuttersgilde St. Hubertus uit de gelijknamige plaats.

Naast verenigingen uit Nederland, hadden zich ook 3 verenigingen uit Duitsland ingeschreven. Mooi om te zien dat het Euregio verband ook hier de banden aan haalt.
Defilé langs eretribunes
Na de officiële opening met wat korte toespraakjes gingen de wedstrijden van start met een defilé langs de eretribunes. Hier wordt gejureerd op de combinatie van juiste richtingen en verbanden binnen de groepen en de presentatie in het algemeen.

Rondgang door Ulft
Aansluitend vond het meest aansprekende deel plaats; de rondgang door Ulft. En hier kun je zien dat het hele dorp leeft voor de schuttersverenigingen en muziekgroepen. Massaal stonden de mensen langs de wedstrijdroute, waar wij als St. Switbertus veel waardering kregen. En die positieve feedback maakt het dat je als muzikant, majorette of vendelier net die extra energie geeft. Tevens is dit de gelegenheid om nieuwe muziek te testen voor het aanstaande corso en feestenseizoen. Gezien de uitslagen van de jury waren we daar ruimschoots in geslaagd.

Vendelprogramma
Terug op het DRU-terrein dansten de majorettes hun laatste shows en draaiden de vendeliers hun synchroon vendelprogramma dat, gezien de hitte op het veld, de nodige zweetdruppels kostte.

St. Switbertus kreeg goede waardering

Uitslag
Toen de jury uitslag bekend was, bleek St. Switbertus voor de drie belangrijkste concoursonderdelen allemaal 1e prijzen gehaald te hebben. De majorettes kregen een welverdiende 2e prijs voor hun prestatie.

Al met al een bijzonder concours op een bijzondere locatie met een prachtige uitslag. Bovendien hebben zowel het koningspaar als ook de jeugdkoningin en haar ouders bijzonder genoten van deze dag die bijzonder ontspannen is verlopen. De vereniging gaat het outdoorseizoen dan ook vol vertrouwen tegemoet met als hoogtepunt natuurlijk de eigen kermis met corso en het nieuwe vogelschieten 2.0!


www.st-switbertus.nl