Kleinkoor Vivente.
Kleinkoor Vivente. Foto: Bernadet te Velthuis

Het concert opent met de Gregoriaanse melodie van het Ave Maria

Mariaconcert Kleinkoor Vivente

Harreveld - Kleinkoor Vivente uit Harreveld zingt op zondag 14 juni in de Barokkerk St. Franziskus van Zwillbrock (Duitsland) 14 Marialiederen. Volgens de legende neemt Maria 'Weesgegroeten' aan, die afkomstig zijn uit de monden van haar dienaren. Met deze weesgegroeten rijgt zij een snoer waarmee zij zich bekranst: de Rozenkrans. Vivente zal in dit concert een 'snoer' van Ave Maria's aanbieden, afgewisseld met Maria-antifonen en Hymnes.

Een antifoon is een Gregoriaanse beurtzang: de voorzanger zingt de eerste regel waarna de andere zangers inzetten: stem en tegenstem. Vivente presenteert zich in dit concert veelzijdig door in verschillende samenstellingen en kleinere bezettingen te zingen.

Het concert opent met de Gregoriaanse melodie van het Ave Maria, gezongen door louter vrouwenstemmen om de vrouwelijkheid van de Mariaverering te laten ervaren.

Naast koorwerken van Viventes favoriete renaissance-componisten zoals Tomás Luis Vittoria, Palestrina, Dufay en Caccini komen ook liederen van de 19e eeuwse componisten Rheinberger en Edward Elgar en de 20ste eeuwse Flor Peters aan bod. Het concert wordt afgesloten met het Ave Verum: een lofzang op het Heilig Sacrament.

U bent van harte welkom in de Sankt Franziskus Barockkirche in Zwillbrock op 14 juni 2015 om 16.30 uur. De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op de website van Vivente.


www.vivente.harreveld.nl


Start pilot lichte muziek Oost Gelre

Oost Gelre - In het schooljaar 2015-2016 start een 2-jarige pilot lichte muziek in Oost-Gelre. De pilot wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Oost Gelre.

Het doel is dat kinderen uit groep 5 van de basisschool op een enthousiaste en leuke manier intensief kennismaken met lichte muziek of poplessen. De lessen sluiten aan op de AMV lessen. De leerlingen kunnen na schooltijd, in groepen van bijvoorbeeld 3 of 4, een jaar lang les krijgen in de lichte muziek.

Er kan gekozen worden voor zang maar ook voor instrumenten. Er wordt in kleine groepen eerst drie weken per discipline apart geoefend. Daarna wordt er steeds in bandsamenstelling gespeeld. Het accent zal hierbij liggen op actuele nummers en akkoorden.
Docenten van Boogie Woogie zullen de pilot uitvoeren, op de basisscholen of geschikte locaties elders.