Het weekend werd begonnen met sportieve voetbalactiviteiten.
Het weekend werd begonnen met sportieve voetbalactiviteiten. Foto: Bernadet te Velthuis

Onderlinge toernooien, stormbaan, huldigingen en gezelligheid in de tent

Eerste Longa-weekend positief ontvangen

Lichtenvoorde - Op het laatste weekend in mei werd op de Treffer een driedaags feest- en activiteitenweekend gehouden, dat ongetwijfeld een begin zal zijn van een jarenlange traditie. Het idee was, om een hele reeks voetbalactiviteiten en -feesten in één enkel weekend te concentreren, om alle leden en -vrijwilligers en iedereen die bij de vereniging betrokken zijn, samen te brengen en plezier te hebben met elkaar. Het idee werd uitgewerkt en door een speciale commissie georganiseerd, die eer hebben gehad van het vele werk, want het was een mooi weekend.

Het begon vrijdagmiddag met de spelers van FC LOL, de Obbink- en Westerlaancup en de F, E en D-jeugd. Bepakt en bezakt, met al dan niet al opgeblazen luchtbedden, kwamen zij voor het kamp. De vrijdagavond en de zaterdag speelden zij onderlinge toernooien en tussendoor werd ook nog het parcours over de (opblaasbare) stormbaan afgelegd.

Longa Vrouwen 1 promoveert naar tweede klasse

En 's nachts werd er geslapen (?) op het Longa-terrein; in de in een grote cirkel staande tenten of voor de oudere jeugd in de twintig laadbakken die door Jos Dusseldorp BV beschikbaar waren gesteld. De zaterdag werd besloten door de voetbalwedstrijd van de G-selectie tegen een selectie van het bestuur en de jeugdcommissie, die werd beslist door de G-selectie met een fraaie 7-6 overwinning.

De zondag vormde de apotheose: 's morgens het Jan Wichman-toernooi met een daverende overwinning voor Longa 4 en vanaf 12.00 uur de allesbeslissende promotiewedstrijd voor Longa Vrouwen 1. De wedstrijd tegen Hoeve Vooruit eindigde weliswaar gelijk, maar door de eerdere uitoverwinning promoveerden de overgelukkige dames naar de tweede klasse. Dit feestgedruis ging vloeiend over in de feestmiddag waar nog een aantal Longa'ers werden gehuldigd: als minst gepasseerde keepers van seizoen 2014-2015 werden gehuldigd Wesley van Bronkhorst bij de senioren; Siem Roerdink bij de Junioren; Lois Nienhuis bij de Pupillen en bij de Meisjes/dames eindigde de strijd onbeslist tussen Nanne Oonk en Linda Marneth.

Bij Longa 1 werd nu officieel afscheid genomen van de coryfeeën Paul Knuivers en Tom Ebbers. De Supportersclub was ook van de partij en huldigde de winnaar van de Gouden Schoen, Barry Heutinck, die topscoorder van Longa'30 was. De huldigingen werden besloten door de verkiezing van de Supporter van het Jaar; deze titel ging onbedreigd naar Bennie Eppingbroek, die al jaren uit- en thuiswedstrijden van Longa1 trouw bezoekt. En toen was het tijd voor gezelligheid in de grote tent. Het was een fijn Longa-Weekend, sportief en gezellig, zoals dat hoort bij een club als sv Longa'30. Volgend jaar weer!