Met 85 inschrijvingen was het een drukte van belang op en om de baan.
Met 85 inschrijvingen was het een drukte van belang op en om de baan. Foto: Bernadet te Velthuis

Door het fanatisme op de baan vonden her en der wel meerdere valpartijtjes plaats

19 FCCL'ers gekwalificeerd voor het EK

Lichtenvoorde - Zondag 7 juni stond in het teken van de 3e TheissenCup van de FCCL. Met 85 inschrijvingen was het een drukte van belang op en om de baan. Voor Tycho ten Thije en Tim Teerink was het hun eerst clubwedstrijd en hebben heel sterk gereden.

Debutant Thijmen Huinink crashte al hard in de training en hield het met pijn in zijn zij voor gezien. Ook nieuweling Mellany Hageman had haar eerste race en kon de superklasse goed bij benen, maar in de C finale schoot ze van de pedalen en gleed 'zachtjes' onderuit (haar eigen woorden), maar het filmpje toont wat anders….

Valpartijtjes
De baan lag er heel strak bij, hier is zaterdag ook hard aan gewerkt, met vandaag de mooie aankleding van de vele vlaggen langs de kant voor extra sfeer. Vandaag waren er door het fanatisme op de baan her en der wel meerdere valpartijtjes.
Renske Nieuwenhuis kon na een bezoekje aan de EH gelukkig weer naar huis, de pink was niet gebroken.

De onderlinge strijd ging echt niet altijd even zachtjes, men trapt voor wat ie waard is. Iedereen wil natuurlijk het maximale aantal punten scoren, en eenmaal over de finish is het een 'boks' naar elkaar wat zoveel zegt als: 'goed gefietst'!

Sommigen zijn gekwalificeerd foor EK, NK én WK

De finalefilmpjes van deze geweldige races zijn te vinden op youtube onder Theissen Cup 3.

Peildatum KNWU
Afgelopen week was ook de peildatum van de KNWU. De eerste 32 gaan door naar het Europese Kampioenschap en 19 FCCL leden zitten erbij! Sommigen zijn zowel voor het EK als het NK èn het WK gekwalificeerd (dit is niet vanzelfsprekend).

Hier is FCCL natuurlijk erg trots op! Voor Kevin Elbers is het nog steeds even spannend, want ondanks dat hij afgelopen weekend 7e is geworden in de finale in Denemarken, moet hij van zondag op maandag nog wel één nachtje met spanning slapen voordat het bekend wordt gemaakt. In het verslag van volgende week zullen we erachter komen of hij wel of niet bij de selectie zit.

TopCompetitie Volkel
Volgende week zondag is er een TopCompetitie in Volkel, welke alweer meetelt voor de ranking van 2016.Zie voor meer info, foto's en filmpjes Facebook BMX - FCCL Lichtenvoorde of op de website.


www.fccl.nl