De Heinmeijertjezzzzzzz.
De Heinmeijertjezzzzzzz. Foto:

Dahleo op bezoek bij: de Heinmeijertjezzzzzzz

'Met gaas en duct tape lukt alles'

Lichtenvoorde - Na tien jaar vonden ze het welletjes; maar liefst acht ereplaatsen vielen hen ten deel, maar vanaf dit jaar gaan ze aan de slag bij verschillende 'grote wagens'. Het Dahleo-openingsartikel 2015 is daarom gewijd aan de grote winnaar van het afgelopen jaar bij de CorsoKIDS: De Heinmeijertjezzzzzzz.

Met z'n zevenen zitten ze klaar aan de eettafel van de familie Bluiminck: Ivar en Tara Visser, Ramon en Chris Oolthuis en Stijn, Mart en Rens Bluiminck. Samen vormden ze de spil van De Heinmeijertjezzzzzzz. De plakboeken van alle jaren corsodeelname liggen op tafel en vormen een bron van informatie, maar ook van hilariteit. Want wat waren ze nog klein in het eerste jaar van deelname. Opa Bennie Kolkman had het snode plan opgevat om samen met de kleinzoons een kleine wagen te gaan bouwen. Dat opa een gelouwerde corsobouwer is kwam goed uit, evenals het feit dat hij een grote garage met prima materiaal had. De eerste wagen, gebouwd naar een voorbeeld van een beeldje van de familie Bluiminck, was dan ook direct goed voor een eerste plek.

De latere jaren namen de ouders en de jeugd het bouwwerk over, maar men bleef dankbaar gebruik maken van de kennis van Bennie. Zijn garage bleef de bouwplek. Het daadwerkelijke plakwerk vond plaats in de Hein Meijerstraat, waar vele buurkinderen, ouders en opa en oma Bluiminck aanschoven om te helpen plakken. Gezelligheid stond voorop, maar er werd ook serieus gewerkt, getuige de draaiboeken in de plakboeken. Zelfs de pauzes werden nauwkeurig ingepland: 10.30 uur: ranja met een koekje.

Voor het eerst muziek en beweging

Het succes van de groep was volgens de bouwers vooral te danken aan de goede basis van hun wagen: het vaste onderstel en het goede raamwerk. "We hebben veel tijd gestoken in de bouw, waardoor je in het plakweekend goed aan de slag kunt", aldus Stijn. Er werd ook netjes geplakt, een grote kracht van de groep. "We spijkerden niet", aldus Tara, "maar hadden wel erg veel last van de spijkers van andere groepen. Elk jaar op maandag hadden we wel een lekke band. We hebben zelfs een jaar, toen we weer eens pech hadden, ergens een kruiwagen gecharterd. Eén van de poppen werd van de wagen gehaald en samen met de behaalde beker in de kruiwagen geplaatst. Zo hebben we op maandag rondgereden".

Het afgelopen jaar wilde de groep nog één keer knallen. Voor het eerst werd er beweging en muziek in de wagen gebouwd. Een fikse klus, aldus de bouwers. De beloning was dan ook de eerste prijs in de Keiklasse én de publieksprijs voor hun wagen met de titel 'Nog 1x voluit". Mooi detail was dat het varkentje, dat een hoofdrol speelde op deze succesvolle wagen, al op minstens drie andere corsowagens een ereplekje had gehad.

Volgend jaar gaat de ervaring van deze jonge bouwers niet verloren. Tara is al lid van Groep Rensing. Ivar, Stijn, Mart en Rens gaan aan de slag bij Lansink Bluiminck. Ramon en Chris versterken Corsogroep Boschlaan, waar Chris zich zelfs al bezig houdt met het ontwerp. "Vorig jaar werd ik op maandag door 5 of 6 wagenbouwers gevraagd of ik bij hun groep wilde aansluiten", aldus Chris. Een mooi voorbeeld van het feit dat de corsoKIDS veel talent voortbrengen.

Tips voor jonge corsoKIDS hebben ze zeker: "Zorg voor een goed onderstel en begin op tijd met de bouw. Als je in meerdere delen bouwt, kun je het werk goed verdelen. Hulp en advies van een ervaren wagenbouwer is erg handig en gebruik als basis goedkope voorwerpen die je toch al thuis hebt (ballen, emmers). En…. Met gaas en duct tape lukt alles!"


Wijngaard en Uutbloas-halte aan de rand van De Vennebulten

Hofstee De Vennebulten

Heelweg - Geef na uw bezoek aan natuurgebied De Vennebulten uzelf en uw benen even de rust en kom voor een kop koffie of thee met wat lekkers naar de gezellige Finse Kota of neem plaats aan één van de picknicktafels en zithoekjes.

Ook aan de kinderen is gedacht: de ranja staat klaar en er is een buiten speelhoek. Daarnaast is het ook mogelijk een heerlijke wijnproeverij te boeken in de mooie Kota.
Wilt u zelf ook zo'n fantastische Finse Kota? Neem dan contact op met De Veenbulten, want zij importeren en verkopen bijzondere kwaliteitsproducten van Arctic Finland House. Ook kunt u bij hen terecht voor sfeervolle 'lounge'- haarden. Kortom: warmte en gezelligheid.

Kom aan bij Hofstee De Vennebulten, bekijk de producten en proef de sfeer!
Op zondag 21 juni voor het eerst geopend. De koffie, thee en ranja staan voor u klaar in de Kota. De Hofstee trakteert.


Hofstee De Vennebulten
Landstraat 31, Heelweg
www.hofsteedevennebulten.nl

Kom voor een kopje koffie of thee naar de Finse Kota.