De zonnedauw is een vleesetende plant.
De zonnedauw is een vleesetende plant. Foto:

Veenexcursie Wooldse veen

Winterswijk - Ga op zondag 14 juni mee met een prachtige zondagochtendwandeling door het Wooldse veen bij Winterswijk.

Geniet onderweg van de rust en de bijzondere planten die op dit moment te bewonderen zijn. De wandeling begint om 9.00 uur en duurt anderhalf à twee uur. De kosten bedragen 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden (kinderen lid: 4 euro, kinderen niet lid: 7 euro). Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via de site.
Begin juni bloeit het veenpluis volop. De velden met witte pluizebollen, die zacht deinen in de wind, zijn een lust voor het oog. Ook de lavendelheide laat zich al bloeiend van zijn beste kant zien. Het vleesetende plantje zonnedauw spreekt tot ieders verbeelding. Dit plantje 'vangt' met kleverige vloeistof, die als dauwdruppeltjes op de bladeren ligt, kleine insecten om ze vervolgens te verteren als lekker hapje.
Maak kennis met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Ervaar de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos. Ontdek de bewoners van al die verschillende stukjes natuur en leer zeldzame planten kennen. Het Wooldse veen is een gebied voor echte fijnproevers!


www.natuurmonumenten.nl/activiteiten


Fietstocht Reumafonds

Lichtenvoorde - Op zaterdag 13 juni hield de RPV Oost Achterhoek haar jaarlijkse fietstocht met aansluitend een lunchbuffet.

In totaal gingen een kleine veertig mensen vanaf Het Muldershuis in Eibergen op weg en via Rekken, Oldenkotte en een stukje door Duitsland kwam men na zo'n 27 kilometer weer terug bij het vertrekpunt. Onderweg was er een pauze ingelast en daar werden de deelnemers getrakteerd op een versnapering en een pakje drinken. Dit werd hen aangeboden door Roel Kruip van Albert Heijn uit Lichtenvoorde. Theissen Tweewielers had voor deze tocht vier elektrische fietsen beschikbaar gesteld welke door de leden van de reumavereniging konden worden uitgeprobeerd. Iedereen heeft kunnen genieten van een mooie tocht door de gemeente Berkelland en een gedeelte van Duitsland.