De leden van Spirit '90 beleefden een prachtige uitvoering.
De leden van Spirit '90 beleefden een prachtige uitvoering. Foto:

Hamalandhal in teken van de uitvoering 'Around the World'

Spirit '90 gaat de wereld rond

Lichtenvoorde - De reis om de wereld is afgelopen. Weken van voorbereidingen met de kinderen en twee dagen van opbouw stond de Hamalandhal in het teken van het thema van de uitvoering Around the World. De nieuwe kleuren paars en blauw van vereniging Spirit '90 waren op zaterdag 13 juni overal te bekennen.

Tijdens beide openingen van het middag- en avondprogramma werd het nieuwe logo van Spirit '90 onthuld door de voorzitter van de vereniging, Engelien Koenders. Dit logo is komende week ook te zien op de website.

Tijdens de uitvoering zijn veel landen bezocht door de kinderen van Spirit '90. Het middagprogramma voor de peuters en kleuters stond in het teken van Europa.
Met een spetterende opening van Hallo Wereld hebben de peuters en kleuters een grote stap genomen. Om voor een groot publiek dans- en gymkunsten te laten zien. Van Frankrijk tot aan Duitsland en van Italiƫ naar Engeland, overal zijn ze geweest. Er werd geklommen over een hobbel- en bobbelbaan, door tunnels en door hoepels gekropen. Ook liepen ze over de smalle turnbalken en kropen over de dikke matten heen.

Avondvoorstelling
In de dromen van Tom tijdens de avondvoorstelling gingen zijn ogen open. Zijn eerste droom bleek een nachtmerrie te zijn, maar gelukkig waren de marsmannetjes aardig en lieten hem een robotdans zien.
Na deze act van de leiding, stond het programma in het teken van de leden van Spirit '90. De kinderen vanaf groep vier zijn door de verschillende werelddelen gereisd. Er werden Italiaanse pizza's gegeten in Europa. De stoere free run jongens lieten de Japanse vechtstijl zien en de meiden van de selectie reisden af naar China.

Peuters en kleuters gingen heel Europa door

Op hoog niveau lieten de meiden van de selectie en de acro kunsten zien die ze tijdens wedstrijden ook moeten opvoeren.
Vanaf de tribunes klonk na elk optreden een groot applaus en in de zaal waren positieve geluiden te horen. De kinderen in de zaal stonden met een grote glimlach, de een wat zenuwachtig en de ander vrolijk springend en zwaaiden naar het publiek.
Het doel om de kinderen met plezier te laten zien wat ze kunnen, is goed gelukt. Voor zowel de leiding als het bestuur was het een zeer geslaagde dag. Om deze dag te kunnen organiseren zijn ze alle vrijwilligers en sponsoren ontzettend dankbaar voor de steun en hulp. Een grote groep mensen achter de schermen hebben veel werk verricht. Dat er zo veel bezoekers op de tribune waren, maakte deze dag helemaal compleet.


www.spirit90.nl