De FCCL-rijders wisten wel raad met het lastige parcours.
De FCCL-rijders wisten wel raad met het lastige parcours.

FCCL doet goede zaken

Eerste punten weer in 'the pocket'

Lichtenvoorde - De ranglijsten van 2015 zijn nog maar net bekend, of de eerste punten voor 2016 konden alweer gescoord worden in Volkel. Dertien FCCL-leden reisden zondag 14 juni af naar het zuiden om daar hun kansen op de volgende ranking te vergroten waarvan Anne en Stef zowel in de Cruiser als de 20" meereden.

Volkel staat bekend om zijn technische baan en lastige eerste en derde bult. De eerste na de start moet je met een beetje lef (goed) kunnen springen of anders wheelen en bij de echte bult kom je vaak met hoge snelheid uit de bocht net tegen de tweede oploop aan waardoor je stil valt en je snelheid even kwijt bent. Geen makkelijk baantje dus voor de meesten. Dit leverde ook best veel pittige schuivers en crashes op, en niet alleen bij de kleintjes. Bikkels als het zijn stapten de meesten toch weer op om de finish te halen.

Cruiserklasse
Stef, in de cruiserklasse van 13 tot 16 jaar hoefde alleen drie manches te crossen. Anne ook, maar daar zat wel een finale achter, waar ze een supermooie vierde plaats pakte. Voor Mart Garstenveld, Roel Maatkamp, Koen Geelink, Luuk Braakhekke, Nick Brugman en Rik Kempink hield het helaas na de drie manches op voor die dag. Noud Garstenveld en Bengt Braakhekke trapten zich het vet van de ketting in de kwart, maar moesten genoegen nemen met een vijfde plaats.

De finalisten van Blok 1 waren Sieb Duenk (7e), Finn Braakhekke (6e) en Michelle Wissing (2e) die beide met een dagprijs in de vorm van een leuk bekertje naar huis gingen.

Pittige schuivers en crashes op lastig parcours

In Blok 2 zaten Niek Stortelers en Anne Mokkink ook in een zware bak. Ze zat er goed bij, maar werd naar buiten gedrukt, moest remmen en weg was ze, dus helaas na drie manches klaar.
Ook Kevin Elbers heeft het heel netjes gedaan tussen de Elite men met 6-5-4 (daardoor 3e junior), maar na de manches was het helaas klaar voor deze dag.

Stef reed sterke manches, maar moest helaas toch afhaken in de halve met een vijfde positie. Nico Elbers daarentegen had een hele sterke middag die hij mooi afmaakte door als derde te finishen in de finale. Hier zijn dus alweer mooie punten bij elkaar gesprokkeld.


Volgend weekend staat de AK van Nijverdal op de kalender. Kijk voor foto's en BMX info op de site.


www.fccl.nl