ZPC LIVO werd weer flink op de kaart gezet.
ZPC LIVO werd weer flink op de kaart gezet.

Esli Brouwer, Mart Bluiminck en estafetteploeg Gelders B-kampioen

Flinke medailleoogst ZPC LIVO

Lichtenvoorde - De zwemploeg van ZPC LIVO heeft tijdens de Gelderse Zomer B-kampioenschappen, die op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015 in zwembad Rozengaarde in Doetinchem werden gezwommen, maar liefst dertien medailles gewonnen, te weten drie gouden, vier zilveren en zes bronzen.

In totaal hadden de zwemmers van ZPC LIVO 31 starts, werden er vele persoonlijke records gezwommen, maar moesten er wel een tweetal diskwalificaties worden geïncasseerd. Toch overheerste de glans van het vele eremetaal en dat bracht een opperbeste stemming met zich mee.
Een gouden medaille was er voor Esli Brouwer op de 100 meter vlinderslag (jaargang 2000). Ze liet een zeer stabiele race zien, was helemaal leeg toen ze aantikte, maar het resultaat mocht er zijn, Gelders B-kampioen. Ook Mart Bluiminck (jaargang 1999) behaalde goud en het kampioenschap, op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Hij deed dat voor het eerst in zijn zwemcarrière onder de minuut: 59.40 seconden! In een prachtig opgebouwde race liet hij iedereen ver achter zich.
Een derde gouden medaille was er voor de estafetteploeg jongens (geboortejaar 1999 en jonger), bestaande uit Ruben Knufing, Ivar Visser, Timon Dekkers en Mart Bluiminck op de vier keer 100 meter wisselslag. Ruben zwom een prachtige 100 meter rug, Ivar een zeer solide 100 meter school, Timon een zeer stabiele 100 meter vlinder en Mart maakte het karwei schitterend af door opnieuw dik onder de minuut te zwemmen op de 100 meter vrije slag. Ze toonden zeer goede overnames, leverden een geweldige teamprestatie en lieten zich terecht huldigen tot Gelders B-kampioen.
Prachtige zilveren medailles waren er voor Babet klein Goldewijk op de 100 meter vrije slag (jaargang 2003), Indy te Molder, die er maar liefst twee voor zich opeiste, namelijk op de 100 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag (jaargang 2003) en Esli Brouwer op de 100 meter rugslag.
Welverdiende bronzen plakken wasren er voor Jesse Beerten (jaargang 2000) op de 200 meter wisselslag, Ivar Visser (jaargang 2000) op de 100 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag, Timon Dekkers (jaargang 1999) op de 200 meter wisselslag en 100 meter vrije slag en Ruben Knufing (jaargang 1999) op de 100 meter vlinderslag.
De andere zwemmers van ZPC LIVO, die hebben deelgenomen en waarvan een aantal net buiten de prijzen viel, waren: Isha Brouwer, Amber Knufing, Merel van Lochem, Laura van de Belt, Lynn Tombergen, Sharon Lageschaar en Kristy van Braak.