Een optreden van Inter Nos in de Beltrumsestraat.
Een optreden van Inter Nos in de Beltrumsestraat.

Twaalf koren zorgen voor variatie

KorenVesteval in centrum slaat aan

Groenlo - De derde editie van het tweejaarlijkse KorenVesteval in Groenlo mag als bijzonder succesvol worden gezien. Ondanks dat de start, afgelopen zaterdag om exact 12.00 uur, gepaard ging met wat regenval werd er in de Grolse binnenstad andermaal een cultureel evenement neergezet dat wat opzet en invulling betreft een groot compliment verdient. Zeker in het verlengde hiervan had de belangstelling van de zijde van het publiek bij de tot 17.00 uur durende optredens best iets groter mogen zijn. Een en ander zeker gezien dat je bij elk optreden kon komen en gaan wanneer je wou, terwijl de entree ook nog eens gratis was.

Ondanks die niet al te massale werd het een geslaagd gebeuren, waaraan de wel aanwezigen, voorbijkomend winkelend publiek, de in Groenlo aanwezige toeristen en andere passanten veel plezier beleefden. Voor de leden van de twaalf deelnemende koren betekende het culturele evenement tevens een eerste dan wel hernieuwde kennismaking met elkaar, waarbij men tussen de optredens door ook nog de gelegenheid kreeg om bij te praten of om van elkaars zangprestaties te genieten.

Succesvol evenement groeit steeds verder

Het was in 2011 bij het 65-jarig bestaan dat de Groenlose mannenzangvereniging Inter Nos het idee om een KorenVesteval te houden daadwerkelijk vorm en inhoud gaf.
Gelet op de destijds van alle kanten bespeurde animo, werd vervolgens besloten om het sfeervolle zangfestijn eenmaal per twee jaar te houden. In 2013 vond het evenement op een Groenlose Vestingdag plaats. Dat gebeurde toen met in totaal negen koren.

Dit jaar had Inter Nos als initiatiefnemer en organisator een twaalftal koren weten te strikken om aan het KorenVesteval deel te nemen.
Naast het inmiddels 69 jaar bestaande Grolse mannenkoor zelf waren dat het Aaltens Evergreenkoor, Different Voices uit Gendringen, De Mallumse Deerns & Co uit Eibergen, Friends uit Lichtenvoorde, De Aladna's uit Aalten, The Greyhound Barbershop Singers uit Winterswijk, Ladies Mix uit Winterswijk, Second Edition uit Lichtenvoorde, Songs4All uit Oost Gelre, The Voices uit Etten en Vocales uit Groenlo.
Deze deelname zorgde voor een mix van allerlei zangstijlen, totaal verschillende repertoires en deelnemende zangliefhebbers in alle leeftijden. Omdat de optredens plaatsvonden op alleen locaties in Groenlo binnen de gracht, werd er een extra toeristisch en recreatief, in dit geval zeker cultureel accent gelegd op het motto Groenlo Vestingstad.

Naast de theaterzaal in City Lido werd er opgetreden bij Gunnewijk Mode en Slapen en BS22 in de Beltrumsestraat, op het terras van het Huys van Frederik Hendrik op de Markt, alsmede bij het VVV-kantoor en Grolsch Brouwhuys De Lange Gang in de Kevelderstraat.