Nederlandse kampioenschappen
touwtrekken in Beltrum

Beltrum - Op 20 en 21 juni organiseert TTV Vios Bison het NK touwtrekken. Het vindt plaats op sportpark De Sonders in Beltrum. De aanvang is beide dagen om 10 uur 's morgens. De laatste finales zullen rond 17 uur zijn afgelopen.

De vereniging is trots in het jaar van het 45-jarig jubileum dit belangrijke touwtrekevenement te organiseren. Voor het eerst in de geschiedenis van het NK worden de wedstrijden van alle gewichtsklassen in één weekend getrokken.
In de zware 720 kg klasse is Heure (Borculo) op dit moment topfavoriet. Heure zal geduchte concurrentie ondervinden van titelverdediger Gelderswoude. Touwtrekvereniging Veense Boys (Veenendaal), die vorig jaar de titel greep in de 680 kg klasse, zal de titel in deze klasse niet verdedigen. Zij richten zich nu op het kampioenschap in de lichtere klassen. Het krachtsverschil tussen de ploegen is in de 680 kg klasse misschien wel het kleinst. TTV Vios Bison (Beltrum), koploper in Gewest Oost van deze klasse zal er alles aan doen om de titel in eigen huis te houden, maar ook Vorden, Heure en Valleitrekkers (Scherpenzeel) zijn in deze klasse erg sterk. In de lichtere 600 kg klasse heersen de laatste jaren Eibergen en Oele. Okia (Holten) zou daar echter ook voor een daverende verrassing kunnen zorgen. In de koningsklasse, de 640 kg klasse, zal Okia een serieuze gooi doen naar de titel. Het team staat in Gewest Oost bovenaan. Concurrentie zal komen van Veense Boys, Eibergen en Vios Bison.
Op zaterdagavond worden ook de Open Nederlandse Kampioenschappen Touwtrekken gehouden. Hier mag iedereen aan deelnemen. Er zijn geen gewichtslimieten en een team bestaat uit zes personen. Ook is er die avond voor het eerst het NK Gewichttrekken. Een team bestaat uit vier personen en probeert in twee minuten een gewicht naar boven te trekken. Dit gewicht wordt iedere ronde verzwaard, tot er één team overblijft, dat dan kampioen wordt. Bij voldoende deelname zal er op beide dagen ook gestreden worden om de titel 'Sterkste Man van Beltrum'. Op verschillende strijdelementen worden de kracht, duur en snelheid van de sterke mannen gemeten en omgezet naar een score voor de ranglijst.
Voor de kinderen is er een springkussen en een mobiele zandbak. Ook het individuele trekapparaat zal er staan. De zaterdagavond wordt afgesloten met een optreden van DJ Roel in de feesttent. Ook zondag na de wedstrijden zal hij de muziek verzorgen.
De entree voor beide dagen is gratis.