Ray Benz presenteerde onlangs de CD getiteld 'About Time'.
Ray Benz presenteerde onlangs de CD getiteld 'About Time'.

Ray Benz en Wishbone Ash classics in De Kletskop

Lichtenvoorde - Drummer Rob Tenten speelt al jaren in meerdere bands. Op zondag 28 juni mag hij in café De Kletskop met 2 van zijn projecten aan de bak. Allereerst met Ray Benz. Deze band presenteerde onlangs een uitstekende CD getiteld 'About Time '.

Met de opnames werd in 2012 gestart en het eindresultaat werd 'gemastered' in Nashville. Dit meesterwerkje van zanger Menoedj Girbaran en zijn Lichtenvoordse collega's Leon Venderbosch op gitaar, Martin Hummelink op bas, toetsenist Henry Wolters en drummer Rob Tenten wordt uiteraard live uitgevoerd. Rock, soul en funk vakwerk door zeer gedreven en ervaren Achterhoekse muzikanten. It's About time!

Daarna komen liefhebbers van oude Wishbone Ash songs aan de beurt. Zij kennen unaniem het derde album Argus van deze legendarische Engelse gitaarrock band die in de jaren '70 wereldwijd succes had. Gitarist Raimond Surquin en zanger/gitarist Erik Sloot uit Doetinchem , bassist Jan Doppen en Rob Tenten spelen nummers van Argus en herkenbare classics uit de beste jaren van de popmuziek. Harmonieuze en vlammende tweestemmige gitaarsolo's in de typische Britse folkrocksound.

The King will come, Blowin' Free en Sometime World staan in ieder geval op de setlist van deze Classic Rock hobby band voor muziekliefhebbers en oudere jongeren.

Voor aanvangstijd zie advertentie elders in dit blad.


Romienendal Festival en Klaver4tocht

Aalten - Zondag 5 juli van 10.00 tot 17.00 uur organiseert Koor Hartgelach een uniek festival en wandelevenement. Op deze zondag staat 't Romienendal aan de Aladnaweg in Dale/Aalten helemaal in het teken van zang/muziek en wandelen.

Een gecombineerd evenement op één locatie: een muziekfestival met regionale koren en/of een wandeltocht met een maximum afstand van 20 kilometer. Lopend vanaf het festivalterrein kunnen wandelaars hun hart ophalen aan de Klaver4tocht. Er zijn 4 routes van ca. 5 kilometer uitgezet die beginnen en eindigen bij 't Romienendal, waar tussen 10.00 en 17.00 uur genoten kan worden van optredens op 2 podia door diverse koren en muziekgroepen.

Een aangename invulling van de rustpauze voor de wandelaars. Voor degene die niet zo goed ter been zijn of niet van wandelen houden, maar wel van muziek, is het gewoon een mooi festival.


Bibliotheek steunt opnieuw project Stichting HoPe

Oost Gelre - Op woensdag 1 juli start de verkoop van afgeschreven boeken in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Met een deel van de opbrengst van deze verkoop steunt de bibliotheek opnieuw het bibliotheekproject van Stichting HoPe (Holanda Peru). Ook u kunt uw steentje bijdragen.

U kunt namelijk uw oude boeken inleveren tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Lichtenvoorde. Deze boeken worden dan eveneens verkocht ten bate van het project van HoPe.

Bibliotheekproject Villa Maria
De bibliotheek in Villa Maria, een achterstandswijk van Cusco (Peru) is gebouwd op verzoek van een jongerengroep die al vanaf 1991 ondersteuning van HoPe krijgt. Zij wilden voor hun jongere broertjes en zusjes een opvang hebben voor het maken van hun huiswerk, omdat ze dat thuis niet kunnen. Daar is het te donker en hun ouders zijn niet kundig om ze te helpen bij hun huiswerk. De voorraad boeken van de bieb beperkte zich tot twee kasten en een oud versleten stapeltje prentenboeken. Met de bijdrage van de boekverkoop in december 2013 is een begin gemaakt met het vervangen van deze oude collectie. Er zijn door HoPe-vrijwilligster Anja Eppingbroek en door de directeur van Stichting HoPe-Peru nieuwe boeken aangeschaft voor de bibliotheek.

Ook in 2015 wil de bibliotheek weer een deel van de opbrengst van de boekverkoop schenken aan Stichting HoPe, zodat de bibliotheek in Villa Maria nog meer een plek wordt waar kinderen hun talenten kunnen ontplooien, onder andere door te lezen.

Verkoop afgeschreven boeken
De verloop van de boeken start op woensdag 1 juli (Lichtenvoorde). Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kunt u terecht om goedkoop boeken op de kop te tikken. De Stichting HoPe, in de persoon van Anja Eppingbroek, zal die dag ook aanwezig zijn met prachtige eigengemaakte producten uit Peru, die gekocht kunnen worden.

Het inleveren van uw eigen boeken t.b.v. de verkoop kan vanaf heden tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Lichtenvoorde.