De gelukkige winnaars van de toestelkampioenschappen.
De gelukkige winnaars van de toestelkampioenschappen.

Spirit valt in de medailles bij de
toestelkampioenschappen

Lichtenvoorde - Op zondag 14 juni waren de toestelkampioenschappen van de 4e tot en met de 6e divisie in Enschede. Vanuit Spirit '90 deden hier 6 meiden aan mee.

In de eerste wedstrijd waren Chanell Kreileman en Suus Eskes aan de beurt. Chanell turnde drie toestellen. Bij brug en balk gingen de oefeningen niet zoals ze had verwacht. Hier scoorde ze helaas ook niet goed op. Op vloer heeft ze voor het eerst een vrije oefening gedaan. Deze oefening ging netjes.

Suus turnde twee toestellen. Bij brug heeft ze een nette oefening geturnd. Op vloer had ze net als Chanell voor het eerst een vrije oefening. Bij Suus ging deze oefening ook goed. Het werd zelfs beloond met het tweede cijfer. Dit resulteerde in een mooie zilveren medaille.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Indy Grothe. Indy turnde drie toestellen. Als eerste begon ze op sprong. Hier heeft ze twee keer goed gesprongen. Zelf was ze niet helemaal tevreden met de sprongen. Ondanks dat was ze nog derde geworden. Het tweede toestel was balk. Ze was als eerste aan de beurt en liet een goede oefening zien.

Ook hier is ze derde geworden. Als laatste toestel had ze de vloer. Met een paar kleine foutjes heeft ze een goede oefening laten zien. Ook hier resulteerde dat in een bronzen medaille.

Nicae Baks turnde in de derde wedstrijd alle vier toestellen. Zij begon op balk, waarbij ze haar veel geoefende boogje achterover wilde tonen. Ondanks wat spanning, heeft ze dit netjes uitgevoerd, net als de rest van haar oefening. Zij is hierop 12e geworden. Op de vloer heeft zij een prima oefening laten zien en dit resulteerde in een 10e plaats.

Door naar de sprong, waarop zij twee overslagen liet zien. Deze gingen helaas niet helemaal zoals ze verwacht had. Op het laatste toestel brug zette ze een nette oefening neer. Dit resulteerde in een 6e plaats.

In de vierde wedstrijd turnden Kirsten Wellink en Julia IJzereef. Kirsten turnde drie toestellen en Julia vier toestellen. Ze begonnen op balk. Daar lieten ze beide een nette oefening zien, dat resulteerde in een vierde plaats voor Julia en een negende plaats voor Kirsten. Op de vloer liet Julia een prima oefening zien, waardoor zij op een zevende plek eindigde.

De sprong werd door beide meiden geturnd. Beiden lieten een goede overslag zien, ondanks een paar extra passen bij de landing. Dit resulteerde in een 12e plaats voor Kirsten en een 19e plaats voor Julia.

Als laatste was het tijd voor de brug, waarbij ze beiden een nette oefening lieten zien. Julia eindigde op een zevende plaats en Kirsten is op een 15e plaats geƫindigd.