Ans Kobus en Maurits Jongejeugd in de Lichtenvoordse Meneer Kees.
Ans Kobus en Maurits Jongejeugd in de Lichtenvoordse Meneer Kees. Foto: Mark Ebbers

Drie hoofdpijlers van Meneer Kees: lezen, kantoor en wenskaarten

Meneer Kees opent in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Het centrum van Lichtenvoorde is sinds maandagmiddag 29 juni 13.00 uur een winkel rijker. Kantoorboekhandel Meneer Kees opende op die warme middag zijn 3e filiaal aan de Varkensmarkt 8a: na Eibergen en Aalten is de kantoorboekhandel nu ook in Lichtenvoorde gevestigd.

Eigenaar en exploitant Maurits Jongejeugd heeft er zin in. "Ik ga, samen met onder andere mijn medewerkster Ans Kobus, er alles aan doen om Meneer Kees ook in Lichtenvoorde weer een succes te maken." Het viel nog niet mee de winkel op tijd publieksklaar te krijgen. Pas op de vrijdag voor de opening functioneerde de internetaansluiting. "En die heb je natuurlijk absoluut nodig als winkel tegenwoordig. Niet alleen voor internet en telefoon, maar zeker ook voor de PIN-betalingen," aldus Maurits. De eigenaar omschrijft Meneer Kees als in de eerste plaats een kantoorboekhandel. Voor particuliere klanten en voor zakelijke klanten.

Maurits: "Voor die laatste groep kunnen we vaak met interessante kortingen kantoormaterialen leveren." Als de drie hoofdpijlers van Meneer Kees Lichtenvoorde noemt Maurits: lezen, kantoor en wenskaarten. "Meer dan 2000 verschillende kaarten hebben we in ons assortiment, dus daar zit voor elke gelegenheid en elke smaak wel wat bij. In verband met de opening is er een wenskaarten-actie: 1 + 1 gratis." Sterk uitgebreid in vergelijking met de vorige boekhandel op deze locatie, The Read Shop, is het assortiment cartridges. Opvallend aanwezig zijn de boekentafels: meer dan 400 populaire boeken voor 5 euro per stuk, en 3 voor 10 euro. In de winkel is ook een DHL-punt gevestigd. De Staatsloterij en de Lotto doen op 20 juli hun intrede. Boeken bestellen en binnen een etmaal geleverd krijgen kan al eerder bij Meneer Kees: vanaf woensdag 1 juli. Twee dames die ook al in The Read Shop werkzaam waren, komen terug bij Meneer Kees. En Maurits verwacht en hoopt ook meneer 'Read Shop' Tonny Lammers terug te zien: "Tonny wil eerst nog wat rust, maar het is de bedoeling dat hij in de nabije toekomst weer bij de zaak betrokken wordt. Hij heeft een goed netwerk, nauwe contacten met bijvoorbeeld de gemeente en de bibiliotheek." Belangrijk vindt Maurits dat het geld in de streek, of zelfs in de plaats blijft: "Als ik iemand niet direct naar wens zal kunnen helpen, probeer ik diegene door te verwijzen naar een plaatselijke winkel die de klant wel snel van dienst kan zijn. Een nuttig verwijsadvies slaat uiteindelijk positief terug op onszelf. Als we plaatselijk allemaal een stuk van de taart kunnen eten, wordt Lichtenvoorde er beter van, daar ben ik van overtuigd."