De winkel is verrassend groot. De begane grond fungeert als een reguliere winkel, de kelder voor de verhuur van stellingen.
De winkel is verrassend groot. De begane grond fungeert als een reguliere winkel, de kelder voor de verhuur van stellingen.

Lichtenvoorde heeft er met Markthuus een prachtige winkel bij

Lichtenvoorde - Ondernemer Rein Rengelink uit Silvolde is recent in Lichtenvoorde gestart met een nieuw concept. In het prachtige pand aan de Rapenburgsestraat 30, pal tegen over de kerk, heeft hij een bijzondere winkel ingericht onder de naam Markthuus.

"De begane grond van het pand fungeert als een reguliere winkel. Hier verkoop ik woonaccessoires en decoratieartikelen voor binnen en buiten." Het aanbod is breed en er is voor elk wat wils. Zo zijn er prachtige cadeau artikelen te koop maar ook meubeltjes voor binnen en buiten. Rengelink heeft een aantal bekende merken in huis die ieder weer een geheel eigen stijl vertegenwoordigen. De verschillende producten zijn geschikt voor iedereen. "Het is voor elke portemonnee interessant."

De winkel is verrassend groot en het assortiment bijzonder veelzijdig. "Iedereen is verbaasd als ze hier binnenkomen. De ruimte is heel groot en het assortiment spreekt veel mensen aan. Ik heb tot nu toe alleen maar positieve reacties." vertelt Rengelink.

Verhuur stellingen
Voor de kelder van het pand, ook een behoorlijke oppervlakte, heeft Rengelink een bijzondere bestemming bedacht. "Ik verhuur hier stellingen voor particulieren. Iedereen kan hier een stelling huren en daar je eigen producten verkopen. Dat kunnen tweedehands spullen zijn maar bijvoorbeeld ook eigengemaakte spullen. Het moeten wel kwalitatief goede spullen zijn." Diverse mensen hebben al een stelling gehuurd bij Markthuus. Zo zijn er prachtige eigengemaakte kinderjassen te koop. Een andere stelling hangt vol met zelfgemaakte sieraden en prachtige tweedehands sjaals en tassen."

Het systeem is eenvoudig. "Mensen huren een stelling voor 20 euro per week. Dat geldt voor de eerste week, na die week zijn de kosten 15 euro. De prijs van de artikelen bepalen ze zelf. Elke week wordt het verdiende bedrag overgemaakt naar de huurder. Het gaat om goed verkoopbare kleinere artikelen, geen meubels. " Spullen die niet verkocht worden en die de huurder niet terug hoeft, gaan in een aparte stelling. "Hier worden ze voor bodemprijzen verkocht. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Oost Achterhoek."

Warme ontvangst
Rengelink is blij met de stap die hij gezet heeft. "Het is ontzettend leuk om te doen. Ik vind het gezellig om met mensen te werken en een praatje te maken. De ontvangst hier in Lichtenvoorde is geweldig." Lichtenvoorde heeft er met Markthuus een prachtige winkel bij.

Markthuus aan de Rapenburgestraat 30 is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met Rein Rengelink op 0544-487653 of mailen naar info@markthuus.nl.