Dansgroep Wi'j eren 't Olde uit Velswijk.
Dansgroep Wi'j eren 't Olde uit Velswijk. Foto:

Uniek optreden van folkloristische dansgroepen in Lievelde

Lievelde – Noteert u 12 juli 2015 in uw agenda, want dan treden bij Herberg, Museum en Brouwerij Erve Kots een aantal mooie folkloristische dansgroepen op. Het belooft een gevarieerd programma te worden. De volgende groepen zullen hier optreden.

De Mendip Morrismen, dit is een mooie traditionele volksdansgroep met zo'n 40 leden. Ze komen uit de Mendip Hills in het zuidwesten van Engeland. De groep is opgericht in 1956, het programma bestaat uit traditionele Morrisdansen. De Mendip Morrismen zijn herkenbaar aan hun rood, goud en blauw gekruiste sjerpen, met de draak uit Somerset aan de voorkant. Ze dragen een zwarte broek en een hoed van stro.

Trachtenverein Floninger uit Kapfenberg in Oostenrijk. Hun doelstelling is om de cultuur uit de Steiermark te bewaren. Ze doen dit o.a. met het doorgeven aan volgende generaties van kleding, gewoontes, traditionele dansen, zang en muziek. Ze zijn gedurende het jaar erg actief met optredens, kledingshows en bijdragen aan traditionele feesten.

De folkloristische dansgroep Wi'j eren 't Olde uit Velswijk in Nederland. Deze groep is nog steeds springlevend. Het kenmerk van de dansgroep is, om onze Achterhoekse folklore uit te dragen. Het enthousiasme en saamhorigheid van de leden, maakt dat ook anno 2015 de groep nog steeds veel gevraagd wordt voor optredens.

Deze groepen zullen optreden op zondag 12 juli vanaf 12:45 bij Herberg, Museum en Brouwerij Erve Kots, Eimersweg 4 in Lievelde - Telefoon (0544) 37 16 91. De toegang is gratis.

Deze groepen zullen ook optreden tijdens het bekende Internationaal Folkloristisch Dansfestival in Zelhem op zaterdag 11 juli 2015. Voor meer informatie hierover, zie de festivalwebsite.


www.ifdzelhem.nl