Onder het genot van een kopje koffie de omgeving eens goed kunnen bekijken.
Onder het genot van een kopje koffie de omgeving eens goed kunnen bekijken.

Iedereen was in opperbeste stemming en genoot van alles wat er om hen heen gebeurde

Zonnebloem Lichtenvoorde naar Ommen

Lichtenvoorde - De Zonnebloem afd. Lichtenvoorde is met ongeveer 90 gasten en vrijwilligers een dagje uit geweest naar Ommen voor een boottocht over de Vecht.

Donderdag 18 juni om 9.00 uur arriveerde een grote bus en een tweetal (rolstoel) busjes plus een paar auto's op de parkeerplaats bij het Longa terrein. Nadat ieder zijn plaats had ingenomen kon de stoet vertrekken. De buschauffeur had een geweldig mooie route uitgekozen over landelijke wegen, langs kastelen door bossen, over de Holterberg en via Natuurpark de Sallandse heuvelrug naar Hellendoorn en vandaar naar Ommen waar de boot "Queen of Vechtvally" al op ons gezelschap lag te wachten.

Toen iedereen aan boord was gingen de trossen los en vertrok de boot richting Dalfsen. Onder het genot van een kopje koffie was het de moeite waard om de omgeving eens goed te bekijken. Weilanden vol koeien, veel campings en menig ooievaarsnest met jongen. Na de koffie kwam de soep, een warm saucijzenbroodje, en voldoende broodjes en krentenbollen, koffie /thee of melk. Kortom een heerlijke kapiteinslunch.

Iedereen was in opperbeste stemming en genoot van alles wat er om hen heen gebeurde. Bij de sluis van Vilsteren aangekomen draaide het schip voor de terugweg.

Aan boord krijgt ieder nog een lekkere borrel aangeboden met een hapje erbij en om 14.30 uur kwamen we weer bij de stijger in Ommen aan. Ieder zoekt weer zijn plekje in de bus of auto waarna de caravaan weer richting Lichtenvoorde kan vertrekken. Opnieuw weer zo'n mooie route, Dalfsen, Wijhe-Olst Deventer, Lochem, Borculo richting Eibergen- Groenlo weer terug naar het vertrouwde Lichtenvoorde. Het was een geweldige dag voor iedereen mede mogelijk gemaakt door de sponsoren van de Achterhoek Tour Rally, garage Engelbarts, de chauffeurs van de voertuigen en de vrijwilligers. Waarvoor hartelijk dank.