26 FCCL (st)rijders waren aanwezig op de mooie baan van de Rapid Wheels.
26 FCCL (st)rijders waren aanwezig op de mooie baan van de Rapid Wheels. Foto:

Laatste Afdelings Kampioenschap voor
zomerstop in Klazienaveen

Lichtenvoorde - Volgend weekend is het Nederlands Kampioenschap BMX ook in Klazienaveen, dus voor velen een mooie gelegenheid om zondags met deze AK extra te trainen aldaar. 26 FCCL (st)rijders waren aanwezig op de mooie baan van de Rapid Wheels. Een enkeling had nog de NFF wedstrijd van gisteren in de benen.

Twee wedstrijden in één weekend voluit gaan is voor sommigen net nog wat teveel en konden lastig aansluiting vinden bij de eerste 4 en moesten genoegen nemen met alleen de manches.

Maar meerdere kids hadden minder energie dan anders en het lag niet alleen aan het hete zonnetje daar. De kleintjes raceten hun rit en doken daarna weer met z'n allen op de tablet, totdat vader hen riep dat ze weer moesten fietsen dan gingen de helmpjes op, de BMX gepakt, hun rondje gecrosst en terug op de tablet. Het zullen ook vast de laatste loodjes van school voor de vakantie zijn.

Er waren ook rijders die last hadden van het pittige tempo van de aaneensluitende ritten. Er was niet zoveel tijd om te herstellen met deze hitte tussen de ritten door, maar al met al is er gewoon heel goed gereden. De finales van vandaag was een mooie strijd tussen de rijders.

Finalisten
Een snelle start, een slimme bocht, of een valpartij vóór je, konden je 'maken of breken' qua punten. De finalisten in de open klasse (voor dagprijs) waren Luuk B. 4e, Duncan T. 7e, Finn B. met een beslissing op de streep 2e, Noud G. 3e, Jelle T. 8e, Niek S. 3e, gebroeders Elbers beide 5e in een zware bak. De B finalisten van de cruisers reden een finale zonder te trappen, dit maakte de rit extra spannend. Stef haalde hier een mooie 4e plaats.

De A finalisten van vandaag waren Sieb D. 8e, Mart G. 3e, Finn B. 4e, Michelle W. 3e, Noud G. 5e, Stef H 3e, Nico 2e en Kevin E 5e. De finalefimpjes zijn op youtube te vinden en de foto's staan op de website van FCCL.

NK Klazienaveen
Het is een pittige eerste helft van het seizoen geweest, dus straks even een paar weekenden helemaal niets, klinkt voor sommige ouders als muziek in de oren. Maar eerst hebben we zoals gezegd het NK in Klazienaveen aankomend weekend die ook via livestreams vanaf 10.30 uur te volgen is. Iedereen veel succes!


www.fccl.nl