Harmonie st. Willibrord Lievelde.
Harmonie st. Willibrord Lievelde.

Harmonie st. Willibrord Lievelde houdt de actie 'Strak in 't pak'

Lievelde - Harmonie st. Willibrord uit Lievelde is dringend toe aan de vervanging van haar uniformen. De huidige uniformen zijn, na ruim 17 jaar, inmiddels behoorlijk versleten en ook het verkrijgen van de juiste stoffen voor het huidige pak is niet meer mogelijk. Daarom is geruime tijd geleden besloten om in 2016 het gehele orkest in een nieuwe outfit te steken. De aanschaf van een dergelijk uniform is natuurlijk een hele investering. Omdat het onmogelijk is om dit geheel uit eigen reserves te bekostigen, wil de vereniging het jaar 2015 gebruiken om diverse acties te houden. Dit wordt gedaan onder het motto: strak in het pak!

Naast het aanschrijven van diverse fondsen en instanties, wil men onder de lokale bevolking graag actie voeren om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor aanschaf van nieuwe uniformen. Harmonie st. Willibrord speelt een belangrijke rol in het gemeenschapsleven van Lievelde. Naast het organiseren van concerten, wordt jaarlijks een bijdrage geleverd aan activiteiten als carnaval, kermis en jubilea. Daarnaast is een belangrijke rol voor de vereniging weggelegd als opleidingsplaats voor de jeugd. Ook buiten Lievelde is de harmonie regelmatig te zien bij activiteiten binnen de grenzen van de gemeente Oost Gelre.
Een speciale uniformcommissie is druk in de weer om er een succesvol actiejaar van te maken. Het eerstvolgende evenement is een wandeltocht op zondag 5 juli aanstaande, vanuit kaasboerderij Weenink in Lievelde. Er is keuze uit drie verschillende afstanden. Vanaf 8.00 uur kan de 20 km tocht worden gelopen, om 9.00 uur begint de 10 km en vanaf 10.00 uur kan men de 5 km tocht starten. Er zijn prachtige tochten rondom Lievelde.
De kosten hiervoor bedragen 5 euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee. Ook wordt men voor dat bedrag op een pauzeplek voorzien van een consumptie met wat lekkers. Eenmaal terug bij de kaasboerderij wordt de dag voortgezet met verschillende kinderspelen en begint om 12.00 uur de harmonie met haar jaarlijkse zomerconcert. Dit concert kenmerkt zich door muziek van het lichtere genre. Tussen de nummers door wordt het Rad van Fortuin gedraaid. Mede door de enorme bereidwilligheid van vele Lieveldse personen en bedrijven, maar ook van bedrijven buiten Lievelde, zijn er gigantische prijzen te winnen. Voorbeelden hiervan zijn een midweek in een luxe vakantiewoning, entreekaarten, cadeau/waardebonnen, speelgoed en ga zo maar door! Dus kom allen zondag 5 juli aanstaande naar kaasboerderij Weenink voor een sportieve en muzikale dag!