Totaal zullen zo'n 500 deelnemers hun opwachting maken op het NK.
Totaal zullen zo'n 500 deelnemers hun opwachting maken op het NK. Foto: Bernadet te Velthuis

Jelle stond in de finale van de Europese Spelen in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku

BMX Greenhoppers klaar voor NK

Lichtenvoorde - BMX vereniging Rapid Wheels en BMX Greenhoppers organiseerden samen afgelopen zondag in het Drentse Klazienaveen de 5e ronde in het afdelingskampioenschap. Beide verenigingen waren zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd en het mooie weer was de kers op de taart. Het was gezellig druk langs de baan, met name de gekwalificeerde renners zagen mogelijkheden om nog wat trainingsrondjes te pakken voor het Nederlands Kampioenschap dat komend weekend op deze baan zal plaatsvinden.

Voor deelname aan het NK moeten de rijders zich kwalificeren. De beste rijders uit de BMX kwalificatie ranglijst worden uitgenodigd op basis van criteria die de KNWU heeft vastgesteld. Rijders vanaf de leeftijd van 5 jaar kunnen meedoen (indien gekwalificeerd) en moeten in het bezit zijn van een KNWU licentie.

BMX-ers durven nationale strijd wel aan

Van BMX Greenhoppers zijn Novin Mateman, Carlijn Goossens, Jochem Wolterink, Jesse Tousain, Sven Goossens, Thijs Goossens, Mike Beskers en trainingslid Nowi Melissen er klaar voor en durven de nationale strijd wel aan. Tussen de manches door hielden we Jelle van Gorkom via een livestream verbinding in de gaten want Jelle stond in de finale van de Europese Spelen in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku. Jelle werd tijdens de start geblokt waardoor de kans op een medaille was verkeken. Twan van Gendt werd tweede en haalde de laatste zilveren medaille binnen voor Nederland.

Uiteraard zal Jelle van Gorkom ook in Klazienaveen niet ontbreken, maar ook Laura Smulders, onder meer winnares van de Olympische bronzen medaille, verschijnt aan de start in de Elite klasse. Bij de heren komen de nummer 4 en 5 van de Olympische spelen, Raymon van der Biezen en Twan van Gendt, aan de start. In totaal zullen zo'n 500 deelnemers hun opwachting maken. Het NK BMX 2015 is zondag 5 juli live te volgen vanaf 10.30 uur op de website.


www.bmx-greenhoppers.nl