Afwisselende paardensport aanstaand weekend.
Afwisselende paardensport aanstaand weekend. Foto: PR

Samengestelde menwedstrijd
Koetsiersvereniging 'in't Tuug'

Varsseveld/Lichtenvoorde - Aanstaand weekend is het zover. De voorbereidingen zijn in volle gang en de hindernissen zijn in aanbouw door de vele vrijwilligers. Er hebben zich al ruim 90 deelnemers, een-, twee- of vierspan en tandem uit de klasse's 1, 2 en 3 aangemeld voor deze wedstrijd. Op zaterdag het rijden van de dressuur en een vaardigheidsparcours en op de zondag de spectaculaire marathon. De weersvooruitzichten zijn voor de deelnemers, mens en dier, gunstig. Gelukkig niet de hitte van de afgelopen dagen. In het 2e weekend van juli die voor de koetsiersvereniging 'in 't Tuug' in het teken staat van de organisatie van een Samengestelde Menwedstrijd.

Dit grootse evenement is een jaarlijks terugkerende happening op het gebied van de mensport. Deelnemers komen uit heel Nederland. De prachtige aanspanningen en uitrusting van de deelnemers in combinatie met het sportieve element van het mennen in de dressuur, vaardigheid en marathon zijn een lust voor het oog van het publiek.
De parcoursbouwer is al geruime tijd druk bezig met het uitzetten van het traject en het tekenen van uitdagende hindernissen. Ook de onmisbare vrijwilligers zijn al druk in de weer met de voorbereidingen.
Een wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen, verdeeld over 2 dagen. Op de zaterdag wordt de dressuur en de vaardigheid gereden. Zondagochtend tussen 8 en 9 uur start de marathon met daarin weer 5 spectaculaire hindernissen waaronder de waterbak.
Het evenement vindt ook dit jaar, op 11 en 12 juli, weer plaats nabij en in het natuurgebied 'de Vennebulten' op het terrein van de VAMAC, tegenover de Radstake, aan de Twenteroute 8 te Varsseveld.
De hindernissen zijn zo geplaatst dat ze allemaal dicht bij elkaar liggen, en gemakkelijk wandelend bereikbaar zijn. De bezoeker zal dus niets hoeven missen..

De toegang is gratis en het parkeren eveneens.