Picknick en muziek gecombineerd in het park.
Picknick en muziek gecombineerd in het park. Foto: PR

Voor het eerst in Lichtenvoorde

Muzikale picknick in het park

Lichtenvoorde - Op zondag 19 juli aanstaande zal er in het Wentholtpark muziek klinken. De actieve Stichting Wentholtpark en muziekvereniging St. Switbertus hebben voor deze gelegenheid de handen ineen geslagen en zeggen garant te staan voor een relaxed zomers sfeertje.

Iedereen is uitgenodigd met een eigen tuin-, strand- of ligstoel te komen naar het grote grasveld. Een kleed(je) meenemen kan natuurlijk ook, of in het gras is zelfs een optie. Picknicken betekent zelf wat lekkers te eten en te drinken meenemen. Ondertussen zullen de muzikanten van St. Switbertus een scala aan muziek brengen.

De blazers en slagwerkers staat een inspannende middag te wachten, met maar één doel: het aanwezige publiek te laten genieten van hun muzikale hobby. Er worden rustige ballads gespeeld maar ook enerverende hits. Verleden en heden komen aan bod. Misschien zijn er momenten om zelf mee te doen. Er is van alles mogelijk. Voor de kleinsten is er het naastgelegen speeltuintje en is er een groot springkussen geregeld.

Het idee voor deze muzikale happening komt eigenlijk uit Londen. In één van de parken daar worden geregeld middagconcerten gegeven. Rond de muziekkoepel staan honderden ligstoelen opgesteld waar bezoekers kostenloos gebruik van kunnen maken. Soms komt er spontaan een ijscowagen of een broodjesverkoper en na een paar uur vertrekt iedereen weer. Zonder rommel en moeilijkheden beleven op die manier elke dag honderden mensen een prachtig ontspannen middagje.

Omdat Switbertus steeds actiever bezig gaat om de verbinding met de bevolking te zoeken is nu een uitgelezen moment om dit initiatief ook in Lichtenvoorde te brengen. Ook is het natuurlijk een goed moment om de aanloop naar de vakantie te vieren en alvast uit te proberen welke muziek met de kermis gespeeld wordt.

De muzikale picknick gaat alleen door bij goede weersomstandigheden. Houdt hiervoor de Facebookpagina van St. Switbertus in de gaten.
De picknick is vanaf 14.00 uur.