The Bottles of Smoke live en in kleur in De Kletskop.
The Bottles of Smoke live en in kleur in De Kletskop. Foto: PR

The Bottles of Smoke brengen tribute aan legendarische Ierse band

Pogues herleven in Kletskop

Lichtenvoorde - Aanstaande zaterdag zal de Kletskop, als opwarmertje voor de Zwarte Cross, het Ierse decor zijn voor een optreden van de Pogues tribute band The Bottles of Smoke.

Diegenen die zichzelf een echte folkliefhebber durven te noemen, kunnen niet om dit opmerkelijke gezelschap heen, The Pogues. Een clubje muzikanten met zanger en medisch wonder Shane MacGowan als uithangbord.

Topjaren leven voort
De topjaren van deze band liggen al wat jaren in het verleden, maar de rokerige en naar drank riekende folkpunk zal nog lang blijven voortleven. Dat ook dankzij The Bottles Of Smoke en dat is zaterdagavond te horen in Café de Kletskop te Lichtenvoorde. The Bottles of Smoke waren onlangs nog te zien als support act van Rowwen Hèze en Normaal.

Ga mee naar zwartgeblakerde fabrieksmuren

Drank en sigaretten
Het idee om een Pogues-coverband te starten speelde al langer door de hoofden van enkele bandleden. Een zeskoppig gezelschap werd bij elkaar geraapt en opgesloten in de oefenruimte. Tussen de dranklucht en sigarettendampen kwamen de jaren 80 en de klanken van The Pogues weer tot leven.
Ondertussen zijn The Bottles Of Smoke er klaar voor om je mee te nemen naar de donkere straten van Dublin en Londen, de smerige zwartgeblakerde fabrieksmuren van een oud vervallen dorp, of misschien zelfs wel helemaal naar South Australia aan de andere kant van de wereld voor een fiesta.

Vrolijk en treurig
The Bottles Of Smoke brengen volgens velen het beste van The Pogues, zoals ze dat zelf in de jaren 80 deden. Energiek, rauw en snel. In een moordend tempo wordt je meegenomen terug in de tijd. Het ene lied vrolijk en snel, het andere traag en treurig. En dat alles met de juiste instrumenten die deze muziek zo uniek maken. Het optreden begint rond de 22.00 uur.


www.kletskop.com