Rick Elzinga. Foto: Eric Laurijssen.
Rick Elzinga. Foto: Eric Laurijssen. Foto: Eric Laurijssen

Nederlandse jeugdtalenten op jacht naar succes in ADAC Junior Cup

Lichtenvoorde - Een klasse om bij de ADAC Masters Series in Lichtenvoorde op 15 en 16 augustus naar uit te kijken is de Junior klasse. Er zitten in deze klasse veel kwalitatief goede rijders die we over een aantal jaren weleens terug kunnen zien in het grote wereldkampioenschap.

Leider in de tussenstand is Mikkel Haarup uit Denemarken. Haarup ontvangt al ondersteuning van de KTM fabriek en wordt door velen gezien als een rijder voor de toekomst. Zijn voorsprong op tweede man, Jeremy Sydow uit Duitsland, bedraagt op dit moment zeventien punten. Sydow wist Haarup bij de vorige wedstrijd in Aichwald te verslaan en heeft de strijd om de titel nog niet opgegeven. Petr Polak uit Tsjechie bezet de derde plaats maar kijkt al wel tegen een achterstand aan van 36 punten op Haarup.

Ook van Nederlandse zijde rijden er een aantal sterke rijders in deze klasse. Rick Elzinga uit Zenderen bezet na drie wedstrijden de vijfde plaats. Elzinga wist dit jaar al een manche te winnen en een wedstrijd later pakte hij ook een tweede plaats. Momenteel is hij zich aan het terugknokken na een polsblessure, maar op het moment dat de wedstrijd in Lichtenvoorde is zal hij ongetwijfeld in topvorm zijn en behoort hij zeker tot de favorieten voor het podium.

Raivo Dankers uit Heesch staat op een zesde plaats in de tussenstand en heeft dit jaar al een tweede en een derde plaats achter zijn naam staan. Ook Dankers kende dit seizoen even een moeilijke periode toen hij een breuk opliep in een middenvoetsbeentje, maar hij is hier weer goed van hersteld en ook hij zal op scherp staan als het starthek in Lichtenvoorde zal vallen.

Een derde Nederlander in de top tien in de tussenstand is Raf Meuwissen uit St. Joost. Meuwissen kent de weg in het zand en heeft zeker de mogelijkheden om in de top vijf mee te strijden.

Naast de vaste Nederlandse ADAC-rijders (Rick Elzinga, Raivo Dankers en Raf Meuwissen) komen er nog meer sterke Nederlanders aan de start die voor eigen publiek weleens voor verrassingen kunnen gaan zorgen. Onder deze rijders onder andere Loeka Thonies uit Boekel, Jeroen Bussink uit Ulft, Max Schwarte uit Nijverdal, Brian van der Klij uit Geldermalsen, Stef Karssemakers uit Boxtel en Steyn Nooijen uit Deurne.


www.adac-mxmasters.de en
www.macl.nl