Vakantiewerkers bij BVH Display.
Vakantiewerkers bij BVH Display. Foto: Eveline Zuurbier

ZOMERRUBRIEK: De vakantiewerker deel II

Vakantiewerkers samen aan een grote klus

Nu vaste krachten hun biezen pakken, gaan vakantiewerkers aan de slag. Er zijn ook bedrijven die door een grote order extra hulp kunnen gebruiken, zoals bij reclameproductiebedrijf BVH Display in Lichtenvoorde. Wie zijn deze vakantiewerkers en wat doen ze? In deze vakantieweken publiceren Elna en Groenlose Gids over hoe zij de zomer doorkomen. In deze tweede bijdrage over hardwerkende vakantiewerkers.

Lichtenvoorde - Nog maar een maand geleden opgericht, blijkt het Marianum-uitzendbureau Young Jobs een goed uithangbord te zijn voor jonge vakantiewerkers. Nu het zomervakantie is en de schooldeuren gesloten zijn, wordt er onder de scholieren die nog geen bijbaantje hebben druk geappt, dat je je vooral bij Seesing Personeel moet inschrijven. Grote kans dat het iets oplevert. Dit bureau hielp immers ondernemende Marianum-leerlingen Young Jobs oprichten en staat ze opnieuw bij zodra de vakantie is afgelopen.

Door Eveline Zuurbier


Jonge mensen met een frisse blik
Bij reclameproductiebedrijf BVH Display in Lichtenvoorde helpt een groepje scholieren bij het verwerken van een grote order van supermarkt Aldi Duitsland. Op 20.000 plexiglazen reclamehoezen moeten strips voor bevestiging worden geplakt. BVH Display was de eerste met vacatures aanbieden. "Gewoonweg om ons bedrijf te laten zien, zodat de scholieren of studenten weten wat er in de nabije toekomst allemaal mogelijk is. Wij hebben graag jonge mensen met een frisse kijk op de wereld', meldt het Lichtenvoordse bedrijf. "Er zijn uitzendkrachten die bij ons blijven hangen. In de afgelopen periode hebben we er drie in vaste dienst genomen," vertelt Mark, die het groepje begeleidt. Mark is al zelfde jaar een trouwe zaterdagkracht die op dezelfde manier bij BVH Display terecht kwam.

Samen werken aan een klus is leuk
Het is vrijdagmiddag en bijna drie uur, het tijdstip dat voor deze vakantiewerkers, na een week voluit displays in elkaar zetten, het weekend begint. Jurian vertrekt morgen naar Frankrijk voor een vakantie, eerst met zijn ouders en vervolgens met zijn vrienden. "Ik wil graag wat te doen hebben en iets bijverdienen. Mijn vrienden werken ook, dus thuis zitten is niks." Stef: "Geld kun je nooit te veel hebben. Het werk is wel veel van hetzelfde, maar zo samen aan een order werken maakt het toch leuk."
"Ach, praten hoort er een beetje bij en maakt het werk toch telkens afwisselend," merkt Mark op. Vakantiewerk levert namelijk ook nieuwe sociale contacten op, beaamt het groepje. Tess studeert bedrijfseconomie aan de universiteit van Tilburg en vertrekt binnenkort naar Canada om daar verder te studeren. "Ik ben blij dat ik zoveel kan werken. Dit is een supergrote klus. Vorig jaar is het mij niet gelukt vakantiewerk te vinden. Via Seesing Personeel lukte het wel. Ik ga niet op vakantie, ik spaar voor Canada maar neem aan het einde van de vakantieperiode nog een beetje vakantie."

Stef: "Geld kun je nooit te veel hebben"

Bij BVH Display werken gedurende vijf weken negen vakantiewerkers aan de Aldi-order. Echt vakantiewerk noemt BVH Display het niet. Het is één van de pieken in de orderstroom die gedurende het jaar veel vaker voorkomen. "We kunnen dan extra hulp gebruiken. Er wordt dan een beroep gedaan op verschillende uitzendbureaus, waaronder nu dus ook Young Jobs van Marianum."