Iedereen behaalde het jeugddiploma

Karatekamp Mu Chin Zieuwent 2015

Zieuwent - Vrijdagavond 26 juni was het jaarlijkse karatekamp van Mu Chin Zieuwent gepland. Een verslag van een jonge deelnemer.

"Nadat iedereen zijn spullen in de auto's had geladen, stapten we op onze fietsen en gingen op weg naar de camping. Na een kleine drie kwartier fietsen kwamen we aan op de camping. Gelijk werd de bagage opgezocht en iedereen begon druk zijn luchtbed op te pompen. De rest van de avond werd er druk gevoetbald en daarna werden er nog een aantal potjes levend stratego gespeeld. Toen het eindelijk donker werd was het ook tijd om naar bed te gaan, echter duurde het nog tot 1 uur voordat iedereen stil was en sliep.
Na het ontbijt werd er door een aantal nog even geoefend voor het aanstaande karate-examen. Om 09:45 uur was het zover en begon het halfjaarlijkse examen voor de jeugd. Hierin werden ze getest of ze alle technieken, kumites en kata's voor de volgende band kennen. Het duurde dan ook een behoorlijke tijd voordat alles was doorgenomen. De uitslag van het examen werd nog even geheim gehouden tot de barbecue die voor de avond gepland stond.
Tijdens de barbecue, waar alle ouders voor uitgenodigd waren, was dan eindelijk de diploma-uitreiking. Nu kreeg iedereen te horen, die examen deed, of hij/zij geslaagd was voor het examen.
Gelukkig was dit het geval en werden de diploma's onder luid applaus van de ouders in ontvangst genomen. Na deze uitreiking was het tijd voor de bekendmaking van 'karateka van het jaar, een trofee die elk jaar wordt uitgereikt aan een karateka die volgens de leiders dit verdient. Dit jaar was Jan van den Putte de winnaar.
Zondag gingen we weer op de fiets terug richting de Dojo aan de Zieuwentseweg. Onderweg hielden we nog even een kleine pauze om even te genieten van een heerlijk koud ijsje. Toen ook dat op was gingen we verder op reis naar onze Dojo. Daar stonden de ouders ons al op te wachten en was het jaarlijks karatekamp alweer voorbij. Al met al weer een zeer geslaagd kamp."