GUV-directeur Bert van Asselt geeft op De Akker uitleg.
GUV-directeur Bert van Asselt geeft op De Akker uitleg. Foto: Leo van der Linde

Sfeervol in een natuurlijke omgeving

De Akker van de GUV geopend

Aalten - Op zaterdag 4 juli vond de opening van het asbestemmingsterrein De Akker van de GUV plaats. Dit gebeurde met het doorknippen van een lint door wethouder Ted Kok en het onthullen van de eerste steen van het gebouw De Akker.

Door Leo van der Linde


Na vele jaren voorbereiding, protesten uit de buurt, bouwen en afwerken werd een mooi sfeervol gebouw geopend in een natuurlijke omgeving.
Eén van de buurtbewoners was tegen de plannen, maar was toch aanwezig bij de opening. "Je moet het vergelijken met een voetbalwedstrijd: we hebben gestreden en verloren, maar geven elkaar na de wedstrijd toch een hand."

Nabestaanden kunnen zich er laten informeren over de mogelijkheden van asbestemming: urnen, assieraden en verstrooien. Bert van Asselt, directeur van de GUV, is er trots op een heel nieuwe wijze van asbestemming te kunnen bieden. Op De Akker staat één van de grootste zwerfkeien van Nederland, ruim 14.000 kilo zwaar. Hierin zijn gaten geboord. In deze zwerfsteen kan de as worden bijgezet. De GUV schenkt giften van het open huis aan de stichting Vrienden van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), en zal het bedrag verdrievoudigen.