Robert Heinst van uitzendbureau Olympia samen met presentator John Williams.
Robert Heinst van uitzendbureau Olympia samen met presentator John Williams. Foto: Kyra Broshuis

Voor het programma helpen ze een inwoner met zoektocht naar een passende baan

RTL4 maakt opnames bij Olympia

Lichtenvoorde - Op maandag kreeg Robert Heinst, franchiseondernemer van Olympia Uitzendbureau in Lichtenvoorde, een telefoontje van RTL 4. De zender heeft Olympia Lichtenvoorde uitgekozen om mee te werken aan één van de programma's van tv ster John Williams.

Door Kyra Broshuis


"Op maandag belden ze en vandaag, woensdag, zijn de opnames al", vertelt Heinst. Voor het programma helpen ze een inwoner van Oost Gelre met verschillende zaken. Onder andere de zoektocht naar een passende baan is onderdeel van het verhaal. "Ze hebben voor ons gekozen omdat we een landelijk bekend en opererend bedrijf zijn maar ons sterk richten op de lokale markt. Uiteraard werken we graag aan het programma mee. Wij voelen ons mede verantwoordelijk voor de bewegingen op de arbeidsmarkt. Dat is ook waarom wij voor onze flexwerkers en werkzoekenden onder andere diverse trainingen verzorgen. Wij willen voor onze uitzendkrachten en voor de inlenende bedrijven een perfecte match verzorgen."

Kennismakingsgesprek
Het kennismakingsgesprek met de bewuste kandidate is goed verlopen. "Dat is prima gegaan. Het houden van een gesprek met camera's op je neus is wel even wennen. Ik had een klein beetje last van gezonde spanning maar dat heeft gelukkig geen effect gehad op de kennismaking."

Heinst verwacht dat hij de kandidate op korte termijn aan het werk kan helpen. "Wij richten ons met Olympia veelal op de maakindustrie hier in de Achterhoek. Voor banen in die richting zijn we altijd op zoek naar jonge afgestudeerde mbo- en hbo'ers."

Uitzending naar verwachting in september

De televisieopnamen voor RTL gingen vrij onopgemerkt voorbij in Lichtenvoorde. Een aangrenzende winkel voor dierbenodigdheden heeft ook nog bezoek gehad van John Williams.

"Heel gemoedelijk, hij kwam ook zonder camera binnen, dat scheelt. Hij kocht wat lekkers voor zijn hond. Hij vertelde dat het dier al 9 jaar is en dat hij er heel gek mee is", aldus de winkelier.

Verder zullen de Lichtenvoordenaren niet veel meegekregen hebben van de komst van John Williams naar het dorp. Na afloop van de opnamen verdwenen Williams en de meereizende cameraploeg weer spoorslags richting het westen van het land.

"Het was heel leuk om mee te maken. Ze waren zeer tevreden dat ze zo snel bij ons terecht konden", aldus Heinst die naar verwachting in september zijn debuut op televisie zal beleven.