De Lummeltjes zijn druk met hun corsowagen.
De Lummeltjes zijn druk met hun corsowagen. Foto: PR

De kinderen waren enthousiast in de weer met behangplaksel, kranten en wit papier

Dahleo bezoekt corsogroep De Lummeltjes

Lichtenvoorde - Op de stille, vroege zondagmorgen, terwijl slechts kerkgangers, mountainbikers en hardlopers de wegen bevolken, is het al een drukte van belang in de tent van corsogroep 'De Lummels'. Vaders, moeders, maar vooral veel CorsoKIDS zijn druk in de weer bij de kinderwagen van de 'Lummeltjes'. Op deze zondag wordt de wagen in het papier gezet.

De Lummeltjes zijn de kinderen van De Lummels. Ook Lummels worden ouder, worden 'getemd' en krijgen uiteindelijk kinderen.
Die Lummeltjes bouwen dit jaar een wagen rondom het thema 'flower power'. "Een titel heeft de wagen nog niet," vertelt Deborah Ebbers, die samen met een aantal andere ouders de CorsoKIDS ondersteunt. "Het is best moeilijk om een corsowagen te ontwerpen, die zowel voor meisjes als voor jongens een leuke wagen is. Daarom hebben we gekozen voor het bouwen van een retro Volkswagenbus (leuk voor jongens), die een heel kleurig uiterlijk krijgt (aansprekend voor meisjes). Voor beiden wat wils," aldus Deborah.
Alle kids zijn ondertussen enthousiast in de weer met behangplaksel, kranten en wit papier. "Vanochtend kwamen er enkele kinderen binnen die verbaasd om zich heen keken. Ze zochten de dahlia's," vertelt de enthousiaste Deborah. "Toen ze eenmaal doorhadden wat de bedoeling was, pakten ze de eerste ingepapte papieren nog met duim en wijsvinger op. Maar dat duurde niet lang," lacht ze. Eén van de jonge bouwstertjes loopt handenwringend langs. Het behangplaksel druppelt nog van haar gevouwen knuistjes. Als haar aangeboden wordt dat ze de handen wel even aan het shirt van Deborah af mag vegen, schudt ze haar hoofd. "Hoeft niet, ik vind het een lekker gevoel," zegt ze.
Een aantal ouders heeft zorggedragen voor het zo mooi mogelijk lassen van de basis van de Volkswagenbus. Zelfs spiegels ontbreken niet. "Op deze manier raken de kinderen én hun ouders ook meer betrokken bij de grote wagen," aldus de Lummeltjeswoordvoerster. "Het is een mooie wisselwerking."
Als het tijd is voor een pauze roept Deborah de Lummeltjes bij elkaar: "We gaan zo ranja drinken, maar eerst maken we nog een groepsfoto voor de krant." En dan klinkt luid uit de Volks-corso-wagen de stem van topwagenbouwer in de dop, Jurre van Beckhoven: "Mag ik niet eerst even dit afmaken?"