Ruim 150 kinderen van de BSO's  van KDV Humanitas vermaken zich op doedag.
Ruim 150 kinderen van de BSO's van KDV Humanitas vermaken zich op doedag. Foto: Henri Walterbos

"Als ik later groot ben ga ik hier naast
wonen en ga ik hier elke dag spelen"

Oost Gelre - Ruim 150 kinderen van de BSO's kinderopvang Humanitas komen deze donderdag 'centraal' bij elkaar op het sportcomplex in Harreveld voor een gezellige leuke 'doedag' met de kinderen onder elkaar.

Op het complex tal van spelletjes, maar ook de waterslang die loopt. Iets verderop in het survivalbosje is een groep kinderen bezig zich te vermaken, in touwen en netten hangend en over het zand kruipend.

Ellen Rombout, BSO Groenlo, staat er bij te glimlachen: "Dit doe we één keer per jaar. Iedere keer proberen we iets leuks te bedenken. Dit jaar in Harreveld dus. Het is meer dan alleen bezig zijn met leuke spelletjes. Het is tevens verantwoord eten en drinken vandaag. Verantwoord opvoeden. Geen snoep maar komkommerschijven en worteltjes en water in plaats van ranja vandaag." De kinderen komen van diverse locaties van Humanitas uit de regio. In het begin kijken ze nog even de kat uit de boom, maar over het algemeen spelen ze al vrij snel met elkaar. Dat het leuk is blijkt uit de opmerking die een jongetje slaakt als hij in de touwen hangt in het survivalbosje. "Als ik later groot ben ga ik hier naast wonen en ga ik hier elke dag spelen."