Naast de Vierdaagse

Op het moment dat u dit leest ben ik (waarschijnlijk) in Nijmegen. Op de Vierdaagse of de Vierdaagsefeesten. Ik heb een startbewijs voor de dagelijkse wandeling en ik heb een ID bij me voor de Vierdaagsefeesten. Maar daar vragen ze bijna nooit meer naar, ik ben nou huid- en haartechnisch zo overduidelijk boven de 25. Maar je wilt geen risico lopen, dus een paar paspoorten heb ik altijd wel in mijn binnenzak.

Bij de weg: moet iemand van 30 die door een kassière (of kassier, die zijn er ook de laatste jaren) van ongeveer 17 wordt geschat op 25 zijn ID laten zien om aan te tonen dat hij die eigenlijk niet hoeft te laten zien?
Maar dat terzijde.

Op de Vierdaagsefeesten ga ik voor de zoveelste keer luisteren naar Frank Boeijen. Er zijn nog altijd een stuk of wat teksten van hem die ik tot nu toe niet kon verstaan. Misschien dat het dit jaar lukt. 'Wie wil er bloed op de achterbank, van de ...?" Ik weet het nog steeds niet.

De binnenkomst op de laatste wandeldag op de Via Gladiola is aanstaande vrijdagmiddag vast weer leuk. Ik hoop ontvangen te worden met gladiolen, desnoods door gladiolen. Ik weet niet of er nog busjes vanuit Oost Gelre gaan, het zou onbescheiden zijn om me daar zelf mee te bemoeien. Maar misschien is het leuk dat mensen die op weg gaan naar mede-Achterhoeker Robert Gesink in Parijs even een tussenstop houden in Nijmegen.
Nou wil ik mezelf niet op één lijn stellen met Robert Gesink. Hij woont in Aalten.
Maar die intocht in Nijmegen wordt sowieso leuk. Vooral als je een leuke groep hebt. Gewoon leuk, niet té leuk. Niet van die militant blije mensen die je ook wel vaak hebt bij de Vierdaagse. Met te heupige tasjes.

Ik heb ooit nog eens een blauwe maandag in Nijmegen gestudeerd. Nijmegen was toch voor veel mensen de eerste ontsnappingsstad vanuit de Achterhoek. Voor wo'ers tenminste. De hbo'ers gingen naar Enschede en de mbo'ers en de rest bleef gewoon in de Achterhoek. Dat werden later trouwens wel mensen waar je wat aan hebt. Ik heb tenslotte weleens met spoed een loodgieter nodig gehad, maar nog nooit met spoed een bachelor international management.
Dat ook weer terzijde.

Ik doe ook weleens mee met de drie-, vier- of hoeveeldaagsen dan ook in Oost Gelre. Gezellig en overzichtelijk, maar ... geen Nijmegen.

Misschien doet oud-burgemeester Henk Heijman dit jaar ook weer mee met die Nijmeegse Vierdaagse. Hij heeft hem al vaker uitgelopen. Tenminste, dat zegt hij. Dus dan zou dat best eens zo kunnen zijn.

Belangrijk is - wie je ook bent - dat je geen blaren krijgt, niet op je cv en ook niet op je voeten. Goeie schoenen, dat is het belangrijkste. Het beste is geen schoenen, of er naast gaan lopen.
Ja, ik denk dat ik daar maar ga doen dit jaar: naast mijn schoenen lopen. Ik ben eraan toe.