De aftrap van de competitiewedstrijd Longa-Grol op 1 november 2014.
De aftrap van de competitiewedstrijd Longa-Grol op 1 november 2014. Foto:

Zaterdag is er een benefietwedstrijd t.b.v. het Koningin Wilhelmina Fonds en ter nagedachtenis aan Walter te Brake

Longa '30 organiseert State of Art Kei-toernooi 2015

Lichtenvoorde - Op dinsdag 11 en zaterdag 15 augustus vindt weer het jaarlijkse State of Art Kei-toernooi plaats. Dit voetbaltoernooi wordt traditiegetrouw gespeeld op de accommodatie de Treffer van Longa '30 aan de Raadhuisstraat te Lichtenvoorde. Dit jaar wordt het toernooi gekenmerkt door twee wijzigingen die naar verwachting van de organisatie tot een kwalitatief nog hoger niveau zullen leiden.

De belangrijkste wijziging is, dat zaterdaghoofdklasser AZSV voor het eerst aan het deelnemersveld is toegevoegd. De Aaltense formatie die voor het zesde achtereenvolgende jaar onder leiding staat van Dennis van Toor, zal een tegenstander van formaat zijn voor de overige deelnemers.Ook nieuw is dat de eerste toernooidag nu vastgesteld is op een dinsdag, zodat er meer tijd is voor de teams om te herstellen voor de finales van de zaterdag.

State of Art Kei-toernooi enige optie derby Grol

Organiserende vereniging Longa '30 treedt als eersteklasser in het toernooi aan. Helaas speelt de derde deelnemer, sv Grol, in het nieuwe seizoen in de tweede klasse, zodat het State of Art Kei-toernooi de enige mogelijkheid biedt voor een gemeentelijke derby tussen deze voetbalbolwerken. Maar vlak zeker ook derdeklasser RKZVC niet uit, met deze bijna-promovendus in de gelederen staat het toernooi garant voor enerverende wedstrijden.

Toernooiopzet
De toernooiopzet blijft gelijk aan die van de vorige editie: er wordt gestreden om het behalen van de meeste wedstrijdpunten en mochten deze gelijk zijn, is het doelsaldo en daarna het strafschoppensaldo richtinggevend voor het bepalen van de eindwinnaar. De strafschoppen (5 stuks per ploeg) worden direct na afloop van elke wedstrijd genomen. De wedstrijden staan onder leiding van de gerenommeerde scheidsrechters Emiel Stienezen en Hans Migchelbrink. Alle ingrediƫnten zijn dus aanwezig voor een spannend toernooi tot de finalewedstrijden toe.

Dinsdag spelen om 18.30 uur eerst RKZVC en AZSV tegen elkaar en om 20.30 uur ontmoet sv Grol het team van sv Longa '30. Daarna wordt er geloot voor de wedstrijdindeling van de finales. Deze finales worden gespeeld op zaterdag 15 augustus om 16.00 uur en om 18.00 uur en door de toernooiopzet blijft het tot het laatste fluitsignaal ongewis wie er dit jaar met de eindzege gaat strijken.

Longa '30 hoopt deze keer ook weer goed te presteren op dit spannende toernooi. Voor de coach Jeroen van Haaren is het State of Art Kei-toernooi een onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De wedstrijden zullen naar verwachting weer druk bezocht worden en zijn voor de Lichtenvoordenaren een mooi markeringspunt in de voorbereiding naar de competitiestart in de eerste klasse op zondag 6 september, wanneer in Heino aangetreden wordt tegen het lokale SV Heino.

Benefietwedstrijd voor KWF
In de aanloop naar de finalewedstrijden op zaterdag 15 augustus wordt er om 14.00 uur op het hoofdveld een benefietwedstrijd gespeeld ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds voor de kankerbestrijding. Deze wedstrijd staat in het teken van de nagedachtenis aan Walter te Brake, oud speler van Longa 1 en lange tijd trainer van Longa 2, die op veel te jonge leeftijd aan deze ziekte ten offer is gevallen. In deze wedstrijd nemen spelers van oud Longa 1 het op tegen spelers van oud Longa 2 die nog door Walter getraind zijn. Vrienden, voetbalmaten en nabestaanden van Walter willen door middel van deze wedstrijd fondsen werven voor de ondersteuning van het KWF en Longa '30 hoopt, dat veel bezoekers een steentje aan deze goede zaak zullen bijdragen op het Keitoernooi.


www.longa30.nl