Denise Slaghekke houdt van felle kleuren met veel figuren erop.
Denise Slaghekke houdt van felle kleuren met veel figuren erop. Foto:

De Galerie die kunstenaars met en zonder beperking samenbrengt

Nieuwe expositie Galerie Lodiek

Lichtenvoorde - Vanaf zondag 2 augustus heeft Galerie Lodiek haar deuren voor de opening van de nieuwe expositie geopend. De Galerie is gevestigd in het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 te Lichtenvoorde. De Galerie die kunstenaars met en zonder beperking samenbrengt.

Toegang is gratis en de openingsuren zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De Galerie is alleen op zondag geopend. Iedere zondag zal een van de deelnemende exposanten aanwezig zijn, waarbij de kans aanwezig is dat de exposant op die middag een nieuw werkstuk aan het creëren is.

Gerry Kastein
Gerry schildert in verschillende stijlen. Haar abstracte werk ontstaat vaak spontaan door te experimenteren met verschillende materialen en technieken. Ze maakt ook figuratief werk, vaak met een thema: vrouwen, bloemen. Sinds 2012 werkt ze mee aan de Kunstroute in de Oude IJsselstreek. In 2014 werd een van haar abstracte werken genomineerd voor de Gelderlander Kunstprijs.

Anny Baten
Anny vond het als kind al prettig om creatief bezig te zijn met allerlei materialen. Ze heeft een opleiding gevolgd gericht op verzorging, handenarbeid en tekenen. Hier heeft ze geleerd met allerlei materialen te werken. Naast haar werk in de zorg is ze altijd creatief bezig geweest. Waarbij het accent wisselde, tekenen, boetseren, handwerken, schilderen of werken met speksteen. Sinds een paar jaar schildert ze met acrylverf. Het is leuk om te zien wat kleuren met elkaar doen. Naast figuratief werk schildert ze ook graag landschappen.

Maryan Bömer
Maryan is altijd bezig geweest met creatieve werkzaamheden waarbij de handen gebruikt moeten worden. Keramiek, beeldhouwen en edelsmeden zijn voorbeelden daarvan. Haar enthousiasme voor het edelsmeden is ontstaan tijdens een cursus op het Creatief Centrum Zevenaar.

De voorkeur gaat uit naar strakke vormen, maar ze gaat daarbij toch altijd haar gevoel achterna. Voor een aantal sieraden maakt ze gebruik van een CNC machine. Ze werkt voornamelijk met zilver en verwerkt daarin ook wel eens goud. Soms verwerkt ze titanium en ook vind ze het leuk om iets met staal te doen.

Denise Slaghekke
Denise is drie jaar geleden begonnen met schilderen en beleeft er erg veel plezier aan. Ze houdt van felle kleuren met veel figuren erop.

Exposeren?
Galerie Lodiek is een voortzetting van Galerie Het Centrum. Deze Galerie was een initiatief van Anton Stoltenborg en Stichting de Lichtenvoorde. Kunstenaars die interesse hebben om te exposeren kunnen zich aanmelden via perron8@delichtenvoorde.nl .


Optreden vierde Aaltendag

Roots Reggae treden op in Oerkroeg

Aalten- Donderdag 6 augustus zal er door de band The Solution zomerse reggea klanken vanaf het podium bij Schiller te horen zijn. The Solution is een Duits- Nederlandse band, die sinds 1994 bestaat.

De muziek van The Solution heeft haar wortels in de Reggea en de Ragga, maar combinaties met rock- en soulelementen worden niet geschuwd. De band heeft twee albums op naam staan en heeft meerdere keren met groot succes in de Oerkroeg gespeeld.

Na een periode van drie jaar afwezigheid, door hun tour langs diverse festivals in Spanje, Duitsland en Oostenrijk, zal de band weer in Schiller te zien en te horen zijn. Het optreden op donderdag 6 augustus begint rond 22.00 uur en de entree is vrij.


Muziek Centraal Jacobskerk

Winterswijk - Deze zomer worden er in de Jacobskerk te Winterswijk weer marktconcerten gegeven onder de noemer Muziek Centraal, waarin het monumentale Naber / Metzler orgel, maar ook het koor- en kistorgel een centrale rol spelen.

Elke woensdag is er om 12.00 uur een half uur durend orgelconcert. De bespeling heeft het karakter van een inloopconcert, tijdens het concert blijft de kerk open. Woensdag 5 augustus speelt Wim Ruessink en woensdag 12 augustus is het de beurt aan IJsbrandt ter Haar.

In de zomermaanden periode zijn er in de Jacobskerk concerten waarin de orgels worden bespeeld, soms ook met andere instrumenten. De serie wordt elk jaar afgesloten met een Bach-concert. De toegang is vrij, maar ter bestrijding van de onkosten en voor de instandhouding van Muziek Centraal wordt er bij de uitgang wel een vrije gift gevraagd.


www.muziekcentraal.org

Solution is een Duits/Nederlandse band die sinds 1994 bestaat.