Kom d'r maar in Trees

We hebben er een. Een zorgbobo. Een waardevolle netwerker, een talentvol bestuurder waarmee de organisatie voorbereid is op de toekomst. Dat betekent vaak: iemand die eigenlijk niet veel echt kan, maar die dan zoveel niet echt kan dat anderen toch onder de indruk zijn. En die zichzelf binnen het oude-jongens-en-meisjes-netwerk wel goed kan verkopen. Veel van die bestuurders zijn niet talentvol, maar ze overleven, bloeien zelfs binnen een zichzelf in stand houdend en elkaar warm onderschijtend spinnenweb. En dan niet het world wide web (want in Londen wil echt niemand ze hebben) maar het klein-landelijke webje.

De Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, met zorgbedrijven in onder andere Groenlo en Lichtenvoorde, heeft een nieuwe bestuursvoorzitter, bestuursvoorzitster om seksueel correct te zijn. Thérèse van den Hurck - met twee verschillende accenten in haar voornaam - is na wijs beraad benoemd. Het schijnt dat er maar liefst 7 referenties over haar zijn opgevraagd en dat er op basis daarvan geen vuiltje meer aan de lucht was.
Want dat vuiltje is er volgens sommige media wel degelijk. Iets met verzwijgen van een afkoopsom, iets met slechte werksfeer veroorzaken, waarvoor ze trouwens die afkoopsom weer had gekregen ... Vul maar in, het begint voorspelbaar te worden. Als we de media mogen geloven. En waarom zouden we dat niet?
Ze zal zich vast wel niet in de kritiek herkennen. Zo zeggen ze dat, zo bunt ze, dat soort leu. En de Raad van Toezicht, die Trees heeft benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur, gelooft de media niet. Ik raad dat niet, dat staat in hun eigen persbericht.
Trees is benoemd in die ene raad omdat ze goed is, zegt die andere raad. Misschien is dat ook wel zo, ik heb haar foto gezien, ze is niet alleen benoemd omdat ze mooi is.
Maar goed, die 7 (zegge: zeven) referenties leggen meer gewicht in de schaal dan journalistiek geroddel en jaloers gepeupel en boze tweets. En het zijn vast echte, serieuze en controleerbare referenties. Niet alleen van familie of vrinden (of het moet een vorige werkrelatie zijn, ook niet onmogelijk in die sien) en ook echt niet alleen aanbevelingen van LinkedIn. Er schijnt een Facebook-werkfoto van Trees te zijn met meer dan 101 likes! Dan kun je natuurlijk ook niet meer om haar heen.
Dat op Facebook heb ik niet kunnen controleren, want Thérèse en ik zijn niet bevriend op dat overbekende digitale netwerkplatform met de blauwe huisstijl. Dat komt vast na deze week, ik verwacht elk moment een uitnodiging van haar.
Trees (ik voel dat ik dat mag gaan zeggen binnenkort) verdient € 170.000 per jaar bij SZMK, bijna dan en dat is wel inclusief toeslagen. Dus graag een beetje begrip van de bewoners van bijvoorbeeld de Molenberg in Groenlo, als binnenkort het koersballen een paar keer niet doorgaat omdat de thee voor de onbetaalde vrijwilligers te duur wordt.
Als je niet te blond bent, snap je dat. Trees snapt dat zelf ook wel, want ze is niet echt blond volgens de foto. Haar haarkleur is vast al net zo oogverblindend nep als haar cv.