Davy Pootjes.
Davy Pootjes. Foto:

Red Bull KTM-rijder Davy Pootjes aan de start bij de ADAC in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Davy Pootjes van het Red Bull KTM Factory Team zal in het weekend van 15 en 16 augustus van start gaan bij de ADAC Masters Series in Lichtenvoorde. Pootjes is 1 van de aanstormende Nederlandse talenten die zijn draai steeds beter begint te vinden in het wereld kampioenschap. Niet veel rookies wisten in hun eerste jaar in de Grand Prix's al een top drie plaats in de wacht te slepen. Davy slaagde hier wel in tijdens de Grand Prix van Letland en daarom is de MACL in Lichtenvoorde er trots op dat Pootjes aan de start komt.

Aankomende dinsdag en woensdag zal de KTM fabrieksrijder gaan testen met de motor van tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings en de kans is daarom groot dat hij in Lichtenvoorde al op het KTM fabrieksmodel 2016 aan de start zal komen.

Pootjes is een van de aanstormende talenten

De rijder uit Ammerzoden zal de extra pk's zeker nodig hebben, want hij gaat van start in de mastersklasse waarin over hoofdzakelijk MX1 motoren rijden. Pootjes kennende zal hij zijn mannetje wel staan en zullen we mooie wedstrijden te zien krijgen in Lichtenvoorde. Ook is er een goede kans dat het Red Bull Ice One Husqvarna Factory Racing Team aan de start komt in Lichtenvoorde.

Todd Waters is al verzekerd van deelname en wanneer Max Nagl voldoende is hersteld van zijn beenblessure zal ook hij op het zandcircuit van Lichtenvoorde in actie komen. Hier zal binnenkort meer duidelijkheid over komen.

Glenn Coldenhoff heeft in Lichtenvoorde een goede kans dat hij de ADAC Masters titel pakt. Coldenhoff heeft in alle wedstrijden nog op het podium gestaan en staat momenteel 41 punten voor op Dennis Ullrich in het kampioenschap. Wanneer hij in Lichtenvoorde meer dan vijftig punten voor staat, is hij verzekerd van de titel!

Voor meer informatie, kunt u kijken op de websites.


www.macl.nl of www.adac-mxmasters.de